Sian-påkjørselen: Bilføreren dømt til ett år og seks måneders fengsel

Politet gjør undersøkelser på E6 ved Mortensrud etter at Sian-leder kjørte av veien etter påkjørsel i juli 2022. (Foto: Annika Byrde/NTB.)
Politet gjør undersøkelser på E6 ved Mortensrud etter at Sian-leder kjørte av veien etter påkjørsel i juli 2022. (Foto: Annika Byrde/NTB.)
Den 24 år gamle kvinnen som kjørte på en bil med flere Sian-medlemmer på E6 i Oslo i 2022, er dømt til fengsel i ett år og seks måneder.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er I fengsel for Sian-påkjørsel.

Det kommer fram i en fersk dom fra Oslo tingrett, ifølge Aftenposten.

Hendelsen skjedde på E6 ved Mortensrud i Oslo 2. juli 2022. Påkjørselen førte til at bilen kom ut av kontroll og landet på taket. I bilen satt blant andre Sian-leder Lars Thorsen. En av passasjerene ble påført et brudd i ryggen, mens de øvrige passasjerene fikk lettere skader.

Videoopptak av hendelsen som NTB har sett, viste at kvinnene kjørte i høy fart mot Sian-lederen og hans følge i en rundkjøring. Det skjedde etter at han hadde brent Koranen utenfor en moské.

Da bilen til Sian-lederen kjørte fra moskeen, fulgte de to kvinnene etter dem ut på E6 ved Mortensrud. På ett tidspunkt stoppet de to kvinnene opp, og den ene skal ha gått ut av bilen med en kniv i hånden.

Annonse

Ute på E6 krasjet de deretter inn i Sian-lederens bil så den veltet og havnet på taket. Kvinnene dro deretter fra stedet.

I januar fikk kvinnen som eide bilen, en nær sagt tilsvarende dom i Oslo tingrett.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar