Google sier opp ansatte etter Gaza-protester

Google har sagt opp mer enn 50 ansatte etter protester mot selskapets avtale med den israelske regjeringen, ifølge aksjonsgruppa «No Tech For Apartheid», som står bak demonstrasjonen. (Foto: Terry Chea/AP/NTB.)
Google har sagt opp mer enn 50 ansatte etter protester mot selskapets avtale med den israelske regjeringen, ifølge aksjonsgruppa «No Tech For Apartheid», som står bak demonstrasjonen. (Foto: Terry Chea/AP/NTB.)
Google har til sammen sparket mer enn 50 ansatte som protesterte mot at selskapet forsyner den israelske regjeringen med teknologi.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Google sparker ansatte etter demonstrasjoner mot selskapet.

Ansatte i selskapet er misfornøyde med en avtale mellom Google og Israel verdt 1,2 milliarder dollar, drøyt 13 milliarder kroner.

Den innebærer at Google og Amazon forsyner Israel med tjenester innen skylagring og kunstig intelligens.

Google-ansatte avholdt en sitt-ned-demonstrasjon ved selskapets kontorer i New York og Sunnyvale i California i forrige uke.

Selskapet svarte med å tilkalle politiet, og flere ble pågrepet.

Annonse

Gruppa som organiserer demonstrasjonene, «No Tech For Apartheid», opplyser at Google sa opp 30 ansatte i forrige uke.

Tirsdag kveld ble «mer enn 20» til sparket, ifølge gruppas talskvinne Jane Chung. Hun sier videre at flere av disse kun var tilskuere til demonstrasjonen.

– Googles mål er tydelige: Selskapet forsøker å knuse meningsmotstanden, bringe sine ansatte til taushet og understreke sin makt over dem, sier Chung.

Google bekrefter, uten å oppgi noe antall, at visse ansatte er sagt opp.

Selskapet peker på at flere hadde masker og ikke bar ID-brikker som årsak for oppsigelsene, skriver TT.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar