Vernissageguiden
Bergen

Disse utstillingene må du få med deg i Bergen i juni

Martin Schreiner stiller ut tegninger på Gategalleriet. (Foto: Presse.)

Tegninger som jobber av seg selv

I juni åpner Gategalleriet i Bergen utstillingen «Tegn tegn» med kunstneren Martin Schreiner.

Schreiner omtales som en godt bevart hemmelighet i Kunst-Norge. Kunstneren jobber figurativt og abstrakt om hverandre, og det hyperrealistiske går hånd i hånd med det surrealistiske. Schreiners univers består av intrikate mønstre, satt sammen avmytiske figurer og historiske- og populærkulturelle referanser. Han beskriver det som å «skru av hodet og la hånden gjøre jobben».

Utstillingen «Tegn tegn» har vernissage torsdag 13. juni kl. 18.00.

Opplev Æsa Bjørks glasskunst på galleriet S12. (Foto: Presse.)

En vandring i minner

I utstillingen «Re-m-embers» tar bergensbaserte Æsa Björk for seg temaene minne, tap av minne og personlig isolasjon.

Den islandskfødte kunstneren er kjent for å kombinere støpt glass og teknologiske elementer. Nå fyller hun S12 med reflekterende og gjennomskinnelige glasspaneler, der video og lyd komplementerer opplevelsen. Kunsten skal vise oss at det finnes noe uhåndgripelig på den andre siden.

«Re-m-embers» åpner fredag 14. juni kl. 19.00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar