Vernissageguiden
Oslo

Disse utstillingene må du få med deg i Oslo i juni

Trude Bredholt utforsker akryl i ny utstilling ved galleri Duer. (Foto: Presse.)

Utforsk akryl

Trude Bredholdt åpner utstillingen «Slosh» ved galleri Duer. Tittelen er mangetydig: Kanskje er den et onomatopoetikon som beskriver den lyden av maling som treffer lerretet, eller kanskje et adjektiv som beskriver de viskose og utflytende strøkene?

Kunstneren er nyutdannet fra Kunstakademiet i Bergen, og i denne utstillingen tester hun akrylmalingens egenskaper. Akrylmaling er et populært og billig alternativ til oljemaling. Den har tradisjonelt hatt lavere status, men tørker raskt. Bredholdt forteller at akrylmalingen er uhåndterlig, påvirkelig og skiftende. Den introduserer et uforutsigbart element, der kunstneren ikke har fullstendig kontroll på resultatet før alt har tørket.

Utstillingen har vernissage torsdag 6. juni kl. 18.00.

Fotograf Cathrine Wessel viser nye sider i utstillingen ved Buer galleri. (Foto: Cathrine Wessel.)

Villblomster

Utstillingen «Wildflowers» er en uskreven oppvekstroman i billedform.

Her har fotograf Cathrine Wessel fanget hovedpersonen Mathias og hans skiftende vennegjeng, fra barn til voksne gjennom åtte sommere.

Fotografiene formidler overgangen fra barnlig uskyld, via lek og nærhet i puberteten, til ungdomstidens sammensatte sosiale relasjoner, forteller galleriet.

Wessel er en internasjonalt anerkjent fotograf, som har jobbet for flere av verdens største magasiner, stjerner og merkevarer. Utstillingen ved Buer viser oss en annen side av Wessels virke.

Utstillingen har vernissage torsdag 6. juni, kl. 18.00.

Love Terins viser nye verk hos QB. (Foto: Presse.)

Morsomt og mystisk

QB åpner også utstillingen «Hot Clown» med kunstneren Love Terins. Her handler utstillingen om akkurat det tittelen lover.

Prosjektet tar utgangspunkt i Terins fascinasjon for klovner, og har videre utviklet seg til et sirkustema. Galleriet forteller at det er en kombinasjon av noe magisk, mystisk og morsomt, der det vakre ofte er tett på det groteske.

Utstillingen har vernissage torsdag 6. juni kl. 18.00.

Bernhard Bartsberg stiller ut nye verk i soloutstilling ved Hos Arne. (Foto: Magnus Gulliksen.)

Ung og lovende

Bernhard Bratsberg hviler ikke på laurbærene. Det siste året har 24-åringen gjennomført separatutstilling og gruppeutstillinger, i tillegg til å prøve seg som kurator.

Nå er Bratsberg igjen klar med soloutstillingen «Å se månen i dagslys» på Hos Arne.

Bratsbergs kunstneriske uttrykk er i rask utvikling, i likhet med formene han jobber med. Lerretene hans er fylt av forvridde og monumentale motiver på sokkel, som også har noe menneskelig og kroppslig ved seg.

Utstillingen har vernissage 13. juni kl. 18.00.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar