Vernissageguiden
Oslo

Dette er utstillingene du må se i Oslo i juli

Kunstneren Teddy er kjent på den norske ballroom-scenen som Teddy Angels. (Foto: Diaspora Kollektiv/Presse.)

Rolige refleksjoner

Hva betyr ordet «hjem»? For de fleste av oss har det en følelse av trygghet, et sted man kommer fra. Utstillingen «Reflections on Sanctuary» tar for seg konseptet hjem fra perspektivet til de som kanskje ikke har et like trygt og tradisjonelt forhold til begrepet.

Gjennom maleri, tegning, fotografi, film, performance og installasjon utforsker utstillingen hvordan ulike mennesker definerer og skaper sitt eget «hjem».

Utstillingen er kuratert av Marea Vigesaa, med de seks kunstnerne Marie Cole, Iromie Warnakulasooriya, Lidiya Solomon, Janelool, Teddy og Mabell Holand.

I sommer stiller Eirik Stensrud ut et 14 kvadratmeter verk på Køsk. (Foto: Køsk/presse.)

Deler av himmelen

I sommer kan du se utstillingen «A Piece of Heaven» av Eirik Stensrud ved Køsk.
Utstillingen består av ett eneste verk. Men ikke la deg lure: Verket måler fjorten kvadratmeter. Men om du er på utkikk etter ny kunst, så trenger du ikke så stor veggplass.

Verket selges nemlig i utsnitt på 20 ganger 20 centimeter. Stensrud utforsker grenselandet mellom realitet og representasjon. Motivene er figurative, men gjerne med en surrealistisk tvist.

«A Piece of Heaven» har vernissage fredag 5. juli kl. 17.00.

«Burling Cliff» av Kachun Lay er ett av verkene som auksjoneres bort. (Foto: Utstilling for Gaza/presse.)

Solidarisk ansamling

«Utstilling for Palestina» føyer seg inn i rekken av innsatser norske kunstnere har gjort for å samle inn penger til Palestina.

Utstillingen holdes i galleriet Hos Arne. Det blir vist både fotografi, maleri, tegning og skulptur av kunstnere som Guttestreker, Lea Alstad, Iver Noem, Julie Aida Graf og Ole Fredrik Hvidtsten.

Pengene som samles inn fra de solgte verkene, vil gå til Leger uten grenser.

«Utstilling for Palestina» åpner torsdag 11. juli kl. 18.00.

 

«Kvinne med gresskar» er et av maleriene vi ser i Munchmuseets utstilling denne sommeren. (Foto: Munchmuseet/presse.)

Munchsk natur

For mange er noe av det fineste med sommeren i Oslo at man endelig får tid å besøke de store kunstinstitusjonene hovedstaden har å by på. 

Munchmuseet viser nå utstillingen «Jordsvingninger», som løfter frem naturens rolle i Munchs kunstnerskap. For Edvard Munch var naturen alltid mer enn en kulisse, og i denne utstillingen får vi se samspillet mellom Munchs uttrykk og naturen i all sin prakt. 

Deathprod (Helge Sten) og Lost Girls (Jenny Hval og Håvard Volden) har laget hvert sitt lydverk til to av rommene i utstillingen.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar