Dette er Årets klubbkonsept 2018

(Foto: Helge Brekke.)

Årets klubbkonsept: Uteklubb

Takketale: – Vi velger å spare dere for en tale. Men takk som kommer på festene våre.

Open air-entusiastene bak klubbkonseptet Uteklubb har tettet et sårt trengt hull i norsk klubbing. Ute. Klubb. Som navnet tilsier, så liker de seg best ute, og med halv-hemmelige fester på noen av de finere utsiktsområdene i Oslo.

Sommeren 2018 stod de bak noen av de vakreste øyeblikkene for norske klubbere, og det helt uten proffe rammer. Her rigger de opp med eget utstyr de handler inn med Vippsdonasjoner, og de fem, eh, 20 og noe år gamle selektørene bak klubbkonseptet er så søte at når politiet dukker opp for å stenge det som åpenbart er klubbing på kanten av det lovlige, så får de lov til å fortsette, heldigvis.

Dette er ikke en oppfordring til politiet om å gjøre noe annerledes neste gang, for det er den eneste måten de kan vinne klubbernes tillit på; å la de gode arrangørene som Uteklubb få fortsette. Klubbing som konsept oppstod i det hele tatt som et avbrekk fra strenge rammer, og noen ganger er Uteklubb-slags klubbing den beste slags klubbing, og det har de vært bevis på et uvisst antall ganger i 2018.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar
Subjektprisen er en feiring av kulturåret som gikk. Nå kan du se hvem som vant!
Presentert av