Subjektprisen

Dette er Årets subjekt 2018

Kimarius Abrahamsen.
Kimarius Abrahamsen vant Subjektprisen i kategorien Årets subjekt. (Foto: Helge Brekke.)

Årets subjekt: Kimarius Abrahamsen

Takketale: – Tusen takk!

Hvem hadde trodd at det å være lysmann var det nye kule. Kimarius Abrahamsen har siden tidlige tenår fulgt drømmen om å lyssette store konsertproduksjoner, og har i 2018 turnert med prisvinnende artister som Nils Bech og Cezinando med ansvar for store deler av det visuelle uttrykket.

Sistnevnte vant nylig P3-prisen for årets liveartist, og i skyggen av dette er nettopp han som lyssetter mange av konsertproduksjonene, som årets avsluttende Øyakonsert. Dermed gjør Abrahamsen, med sitt talent, noe «ingen» visste var kult, om til noe mange unge drømmer om å bli; han gjør kunsten å lyssette om til en attraktiv profesjon.

Kimarius Abrahamsen nomineres også til «Årets Subjekt» for sitt engasjement for norske artister, scenekunst og for å ha fulgt sin egen drøm. Alltid i skyggen av noen andre, men en som en essensiell lagspiller.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar
Subjektprisen er en feiring av kulturåret som gikk. Nå kan du se hvem som vant!
Presentert av