Øystein Grutle Haara

Sondre Lerche, Miss Tati, Kidd og 14 andre til by:Larm!

– Fantastisk fett å få lov til å spille under Bylarm, og særlig på den scenen der så mange av mine aller største helter har spilt, sier Miss Tati til Subjekt.

BYLARM HOLDER IKKE TILBAKE når de nå slipper årets første bunke med artister til programmet. Hele 17 nye navn er tillagt plakaten, og blant dem finner vi norske Sondre Lerche, Miss Tati, Cakewalk og TRXD, i tillegg til åtte danske, to britiske, to finske og én fransk artist.

Sondre Lerche til Bylarm 2017. (Foto: Isabell N. Wedin)

AKTUELLE, NORSKE
Sondre Lerche er booket midt mellom to aktualitetsperioder. Nylig slapp han singelen «I’m Always Watching You» som fikk mye oppmerksomhet. Utover våren ventes det mer musikk fra Lerches nyeste musikalske prosjekt, «Pleasure».

Selv om Bylarm for mange er «debutantfestivalen» spiller Lerche der for n’te gang, reinkarnert:

— Det er veldig stas at vi får stoppet innom Bylarm på den lange «Pleasure»-turneen vår. For meg har Bylarm vært åsted for mange viktige øyeblikk, sier Lerche til Subjekt.

— Som?

— Første gang jeg spilte der, med det feministiske indiepunk-bandet Side Effects i år 2000. Året etter som soloartist. I 2004 som et forsøk på å være popstjerne, i 2007 som rastløs type med utestemme i dobbel hastighet, og, ikke minst, da vi hadde en av våre favorittkonserter noensinne, på Crossroads under Bylarm i 2012. Ergo har jeg lang historie med Bylarm, og den skal leve videre i beste velgående på Sentrum Scene i år. Gleder meg!

MISS TATI spiller på Sentrum Scene under By:Larm 2017. (Foto: Øystein Grutle Haara)

Miss Tati har vakt nasjonal og internasjonal oppmerksomhet med låter og live-opptredener av høy kvalitet. Vi har blitt fortalt at hun slipper sitt debutalbum til våren, med en påfølgende turné. Bylarm-konserten hennes kan avsløre mye.

— Jeg syns det er fantastisk fett å bli booket til Bylarm, og å få lov til å spille på den scenen der så mange av mine aller største helter har spilt. Jeg husker jeg tenkte, da jeg så både Erykah Badu og D’Angelo spille på Sentrum Scene, at «En dag Tati, en dag…»

DANSK LANDEPLAGE
Kidd har gått fra lokal berømmelse til nasjonal beundring på kort tid. De siste fem årene har han tøyet grensene i det danske musikklandskapet, og i 2011 sto han i front for den virale Youtube-hiten «Kysset med Jamel». Siden har han med en slags ironisk distanse til den danske janteloven gitt ut landeplager, toppet hitlister og vært nominert til danske P3 Prisen og P3 Lytterhittet. I november spilte han på Klubb Kok i Bergen.

OG 14 ANDRE
· Cakewalk (NO)
· TRXD (NO)
· Faustix (DK),
· Bisse (DK),
· Norell (DK),
· AV AV AV (DK),
· Katinka (DK),
· The Minds of 99 (DK),
· Saveus (DK),
· O
ff bloom (DK/UK),
· Alma (FIN),
· Man Duo (FIN),
· Oklou (FR),
· Cabbage (UK)