Skam-aktuelle Gabrielle til Slottsfjell

Presse
Presse
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

– Etter et år borte fra offentligheten er hun snart tilbake med ny musikk, skriver Slottsfjell i en pressemelding.

GABRIELLE TOK NORGE med storm da hun slapp singelen «Ring Meg» i 2011. Låta solgte til ti ganger platina. Da hun fulgte opp med «Bordet», var det ingen tvil – Gabrielle Leithaug var kommet for å bli. Fem av ti albumspor gikk rett inn i rotasjon på landets største radiokanaler, og hun ble Spellemannominert i kategoriene «Årets Hit», «Årets innovatør» og «Årets Nykommer».

– Gabrielle er så mye mer enn et radiofenomen. Med en sterk r&b-aktig vokal, hard elektroniske musikk, fantastiske tekster og en helt unik formidlingsevne, viste hun seg raskt som et friskt og viktig tilskudd til den norske musikkscenen, skriver Slottsfjell.

DET SISTE ÅRET har Gabrielle vært i studio. Første singel, «Vekk meg opp», ventes allerede 27. januar.

SKAM-SUKSESS. På tampen av fjoråret bidro tv-serien Skam til å løfte Gabrielle til nye høyder i Sverige og til dels i Danmark. I Sverige ligger «5 Fine Frøkner» i skrivende stund på 7. plass på Spotifylista, etter å ha vært spilt i en scene hvor karakterene Isak og Even kysser:

Annonse

SLOTTSFJELL PROGRAM begynner å ta form. Så langt er følgende artister bekreftet:
Amanda Delara
Astrid S
Aurora
Dagny
Hjerteslag
Janove
Julie Bergan
Kaja Gunnufsen
Fagernes Yacht Klubb
G-Eazy (US)
Gabrielle
Loveless
Mac Miller (US)
Philip Emilio
Sigrid
Sushi X Kobe
The Hives (SE)
Tove Lo (SE)
Turbonegro
Veronica Maggio (SE)

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar