Privat

Var på Blue Parrot under BPM-festivalen i Mexico da skuddene løsnet og drepte minst fem

BPM-festivalen har stengt for i år etter at det ble avfyrt skudd mot klubbene Blue Parrot og The Jungle på Playa del Carmen i Mexico.

Det melder Mirror. I følge flere lokale medier skal episoden være knyttet til et lokalt narkotikakartell, men The Guardian presiserer at ingen offentlige har uttrykt dette.

Mexico har dog lansert at to kanadiere, en italiener og en colombianer, alle knyttet til BPM-festivalen, skal være drept, i følge The Guardian.

Festen på The Blue Parrot ble organisert av den London-baserte arrangøren Elrow.

Etterforskning mandag (Foto: Privat)
Gatene er tomme etter gårsdagens hendelse i Playa del Carmen i Mexico (Foto: Privat)

– Forferdelig
Vår norske kontakt på Playa Del Carmen er trygg. Han var der da skuddene løsnet, men ønsker å holde seg anonym etter at flere som har uttalt seg i mediene rundt skuddepisoden har mottatt trusler.

Til Subjekt skriver han at

Først ble det avfyrt fem til seks skudd, så enda fire. Vi kom oss ut alle sammen. Alle vennene mine er trygge. Jeg kom meg på hotellet kort tid etter. Forferdelig hendelse. Klubben var helt full. Det var sikkert over 1500 mennesker der, og han som skjøt så ut til å være alene. Vi trodde først det var fyrverkeri eller noen kids som lekte med noe kinaputter, men så begynte alle å løpe. Vi kom oss ut bakdøra.

Videre at

— Jeg sender mine tanker til de avdøde og arrangørene. Slik hodeløs vold er forferdelig trist å oppleve på så nært hold. Musikk skal bare handle om musikk, samhold, dans, kjærlighet og vennskap! Det må det fortsette å være.

Bildene er tatt av Subjekts kontakt på Playa Del Carmen i Mexico dagen etter skyteepisoden.

Playa del Carmen ligger på Yucatanhalvøya øst i Mexico og er en populær turistdestinasjon.

BPM-festivalen er en av de større elektronikafestivalene i mellom-Amerika og hadde blant annet Jackmaster blant headlinerne i år. Festivalen skulle varer i 10 dager, men arrangørene av valgte natt til mandag å stenge festivalen etter skyteepisoden, melder det svenske nyhetsbyrået TT.