Var på Blue Parrot under BPM-festivalen i Mexico da skuddene løsnet og drepte minst fem

Privat
Privat
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

BPM-festivalen har stengt for i år etter at det ble avfyrt skudd mot klubbene Blue Parrot og The Jungle på Playa del Carmen i Mexico.

Det melder Mirror. I følge flere lokale medier skal episoden være knyttet til et lokalt narkotikakartell, men The Guardian presiserer at ingen offentlige har uttrykt dette.

Mexico har dog lansert at to kanadiere, en italiener og en colombianer, alle knyttet til BPM-festivalen, skal være drept, i følge The Guardian.

Festen på The Blue Parrot ble organisert av den London-baserte arrangøren Elrow.

Etterforskning mandag (Foto: Privat)
Gatene er tomme etter gårsdagens hendelse i Playa del Carmen i Mexico (Foto: Privat)

– Forferdelig
Vår norske kontakt på Playa Del Carmen er trygg. Han var der da skuddene løsnet, men ønsker å holde seg anonym etter at flere som har uttalt seg i mediene rundt skuddepisoden har mottatt trusler.

Annonse

Til Subjekt skriver han at

Først ble det avfyrt fem til seks skudd, så enda fire. Vi kom oss ut alle sammen. Alle vennene mine er trygge. Jeg kom meg på hotellet kort tid etter. Forferdelig hendelse. Klubben var helt full. Det var sikkert over 1500 mennesker der, og han som skjøt så ut til å være alene. Vi trodde først det var fyrverkeri eller noen kids som lekte med noe kinaputter, men så begynte alle å løpe. Vi kom oss ut bakdøra.

Videre at

— Jeg sender mine tanker til de avdøde og arrangørene. Slik hodeløs vold er forferdelig trist å oppleve på så nært hold. Musikk skal bare handle om musikk, samhold, dans, kjærlighet og vennskap! Det må det fortsette å være.

Bildene er tatt av Subjekts kontakt på Playa Del Carmen i Mexico dagen etter skyteepisoden.

Playa del Carmen ligger på Yucatanhalvøya øst i Mexico og er en populær turistdestinasjon.

BPM-festivalen er en av de større elektronikafestivalene i mellom-Amerika og hadde blant annet Jackmaster blant headlinerne i år. Festivalen skulle varer i 10 dager, men arrangørene av valgte natt til mandag å stenge festivalen etter skyteepisoden, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar