Subjekts anonyme kontakt i Playa Del Carmen

Bannlyser alle musikkfestivaler som følge av skytingen mot BPM Festival i Mexico

Borgermesteren i Playa Del Carmen i Mexico sier i en pressekonferanse at festivaler for elektronisk musikk ikke lenger er velkomne. Med det kanselleres også alle de planlagte musikkfestivalene.

Fire menn og to kvinner ble skutt og drept natt til mandag, i en skyteepisode rettet mot BPM Festival i Mexico. Mennene var alle knyttet til BPM-festivalen, kvinnene var sivile på vei ut av klubben, i følge Resident Advisor. Reuters melder at ytterligere 15 er skadet.

EN REKKE MEDIER, særlig lokale, har spekulert i at skyteepisoden er knyttet til konflikter mellom narkotikakarteller lokalt.

Playa Del Carmen er et velstående område med stor strømning av turister for dets uteliv, som har skapt rom for et robust narkomarked.

EN KLUBBPROMOTØR i Playa Del Carmen har i følge Reuters sagt at «bevæpnede menn som har hevdet å være en del av et narkotikakartell har dukket opp på en av hans fester nylig, med krav på tilgang om å selge narkotika der».

Videre at flere narkotikakarteller er i konflikt for å kontrollere det lokale markedet. Det kan bety at musikkfestivaler står i risiko for slike episoder, som er grunnen til borgermesterens konklusjon.

Et spraymalt laken i Playa Del Carmen hvor et narkotikakartell angivelig påtar seg ansvaret for skyteepisoden. (Foto: Ukjent. Klikk på bildet for kilde.)

LOKALE BLOGGER har publisert bilder av et spray-malt laken oppslått i Playa Del Carmen. På det påtar et hevdet narkotikakartel seg ansvaret for volden:

«Dette er en demonstrasjon på at vi er her, og det var fordi du ikke kommer på linke, Philip [fra] BPM. Dette er begynnelsen, og vi kommer til å begynne å kutte av hodene på [rivaliserende narkotikakarteller].»

Philip Pulitano er den kanadiske med-grunnlegeren av festivalen.

Riktigheten av motivet og deres tilknytning til narkokarteller har ikke blitt bekreftet.

Les også:

Var på Blue Parrot under BPM-festivalen i Mexico da skuddene løsnet og drepte minst fem