Manu Katché åpner Oslo Jazzfestival med norsk stjernelag på Operaen

Presse
Presse
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Flere av landets aller fremste musikere skal spille på Operaen med trommeslager Manu Katché.

Åpningen finner sted på Operaen 12. august.

Manu Katchés venner for kvelden er Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre.

Til felles med Peter Gabriel, Sting, Joni Mitchell, Youssou n’Dour og Jeff Beck har de å ha spilt på en scene med Manu Katché.

– Det er stor stas å kunne presentere en så allsidig, erfaren og internasjonalt kjent trommeslager som Manu Katché på åpningskonserten i Operaen i 2017, skriver Oslo Jazzfestival i en pressemelding.

Annonse

Den franske, klassisk-skolerte trommeslageren har siden 80-tallet vært en yndet trommeslager for noen av verdens aller største pop- og rockartister. Manu Katché var et sentralt element i innspillingen av giga-hits som Stings «An Englishman in New York» og Peter Gabriels «Sledgehammer». Men det er jazzen, som han ble eksponert for som ung via sin stefar, som står ham nærmest og er i sentrum i hans egne band. I disse bandene inkluderer han mer enn gjerne norske musikere.

Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre er blant Norges fremst jazzmusikere og de har alle spilt med den franske stjernetrommisen Manu Katché.

Norske venner
Katché har tidligere samarbeidet med norske musikere i egne bandprosjekter. Festivalsjef Edvard Askeland sier at trommeslageren derfor tente raskt på idéen om å spille en konsert i Oslo.

– Det startet med Jan Garbarek, og gjennom ham kom jeg i kontakt med et spesielt musikermiljø. Det er ikke bare at de er teknisk glimrende. De har en spesiell tone, de har noe jeg føler meg veldig hjemme i, sa Katché i et intervju med Bergens Tidende i forbindelse med sin konsert på Vossa Jazz i 2015.

Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre har alle vært sentrale skikkelser og frontfigurer i videreføringen av det norske jazzuttrykket, som både nasjonalt og internasjonalt anerkjente musikere.

Foreløpig er kun Manu Katché med venner bekreftet til Oslo Jazzfestival.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar