Manu Katché åpner Oslo Jazzfestival med norsk stjernelag på Operaen

Flere av landets aller fremste musikere skal spille på Operaen med trommeslager Manu Katché.

Åpningen finner sted på Operaen 12. august.

Manu Katchés venner for kvelden er Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre.

Til felles med Peter Gabriel, Sting, Joni Mitchell, Youssou n’Dour og Jeff Beck har de å ha spilt på en scene med Manu Katché.

– Det er stor stas å kunne presentere en så allsidig, erfaren og internasjonalt kjent trommeslager som Manu Katché på åpningskonserten i Operaen i 2017, skriver Oslo Jazzfestival i en pressemelding.

Den franske, klassisk-skolerte trommeslageren har siden 80-tallet vært en yndet trommeslager for noen av verdens aller største pop- og rockartister. Manu Katché var et sentralt element i innspillingen av giga-hits som Stings «An Englishman in New York» og Peter Gabriels «Sledgehammer». Men det er jazzen, som han ble eksponert for som ung via sin stefar, som står ham nærmest og er i sentrum i hans egne band. I disse bandene inkluderer han mer enn gjerne norske musikere.

Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre er blant Norges fremst jazzmusikere og de har alle spilt med den franske stjernetrommisen Manu Katché.

Norske venner
Katché har tidligere samarbeidet med norske musikere i egne bandprosjekter. Festivalsjef Edvard Askeland sier at trommeslageren derfor tente raskt på idéen om å spille en konsert i Oslo.

– Det startet med Jan Garbarek, og gjennom ham kom jeg i kontakt med et spesielt musikermiljø. Det er ikke bare at de er teknisk glimrende. De har en spesiell tone, de har noe jeg føler meg veldig hjemme i, sa Katché i et intervju med Bergens Tidende i forbindelse med sin konsert på Vossa Jazz i 2015.

Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre har alle vært sentrale skikkelser og frontfigurer i videreføringen av det norske jazzuttrykket, som både nasjonalt og internasjonalt anerkjente musikere.

Foreløpig er kun Manu Katché med venner bekreftet til Oslo Jazzfestival.

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2019 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.