Poptechno-favoritten Kelly Lee Owens og Cashmere Cat til Øya!

Elektronisk dobbelslipp.

Øyafestivalen er tilbake med nytt slipp for elektronikafansen etter en stor uke for rock-publikumet i forrige uke. Da slapp de headlineren Pixies.

Denne blåmandagen er festivalens første artist lansert til Øyafestivalens Hi-Fi Klubben-program, nemlig kredmagasinenes pop-techno-favoritt: Kelly Lee Owens.

I mars ventes hennes debutalbum på Smalltown Supersound, som vi har fått en forsmak av, i EP-format. EP-en «Oleic» har gjort Lee Owens bemerket internasjonalt, men i London har hun hatt oppmerksomheten lenge.

Lee Owens lar seg inspirere av dansbar techno, hypnotiserende pop og kraut. Singelen «Anxi» er Owens samarbeid med også Øya-aktuelle Jenny Hval. Tidligere har hun samarbeidet med technoprodusent Daniel Avery.

Halden skal også representeres på Øyafestivalen, selv om Cashmere Cat for mange har blitt amerikaner. Magnus Høiberg har i 2016 blitt et virkelig stort navn innen elektronisk musikk, og året bydde på samarbeider med Kanye West, The Weeknd og Ariana Granda for katten. Og ikke minst fått musikken sin i bilradioen på Grand Theft Auto.

Cashmere Cat (Foto: Presse)

Ryktene sier at det skal komme mer musikk fra kasjmirkatten innen festivalsesongen. Per tidspunkt bor han i USA, og i sommer spiller han blant annet på Roskilde, Sonar og Øyafestivalen.

Bekreftede artister til Øya
Lana Del Rey (US) / Pixies (US) / The xx (UK) / Lars Vaular / The Hellacopters (SE) / Stein Torleif Bjella / Cashmere Cat / Mac DeMarco (CA) / Daniel Kvammen / MØ (DK) / John Olav Nilsen & Nordsjøen / Vince Staples (US) / Young Thug (US) / BadBadNotGood (CA) / Nils Bech / Car Seat Headrest (US) / Hester V75 / Jenny Hval / Julia Jacklin (AU) / Angel Olsen (US) / Kelly Lee Owens (UK) / Charlotte Dos Santos / Sigrid / Silja Sol

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2019 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.