Dette er de beste låtene fra januar

Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

I følge Subjekts musikkpanel.

Etter endt måned vil Subjekt oppsummere den, med de beste låtene. Månedens beste låter skal være utvalgt av et knippe folk med god smak, og for januar har vi spurt litt av et mangfoldig musikkbransjeknippe:

DJ og The Villa-booker, Charlotte Thorstvedt; ansvarlig utgiver for 730 og Melk & Honning, Gisle G. Stokland; musikkjournalist Martin Bjørnersen, A&R Manager i Universal Music Norge, Marie Komissar; Beglomeg-vokalist Raymond T. Hauger; Club kid og blogger Cahtrine Deaton Heibø og Little Big Sister-sjef Silje Larsen Borgan.

Charlotte Thorstvedt fotografert av Linnea Syversen.

1. Charlotte Thorstvedt
DJ og booker for The Villa

— Her er bare en «snippet», for låta er ikke sluppet enda. Men den kommer på vinyl hvert øyeblikk. Den kommer på La Peña, et label jeg er med å drive med Einzelkind. Artisten er Fabe, et supertalent fra Mannheim. Så og si alt han rører i ender opp i favorittbunken min blant de skivene jeg liker å spille.

Annonse

— Charlotte, du jobber jo med å pushe denne!

— Joda, det er den første releasen som kommer på La Peña etter at jeg ble med på laget. Men! Jeg har spilt den i fillebiter helt siden jeg fikk klørne mine i den før det! Akkurat denne låta, «Square Walk», ble umiddelbart en obsession hos meg fra første lytting. 

Gisle G. Stokland (Foto: Privat)

2. Gisle G. Stokland
Music Norway i Los Angeles og utgiver av 730.no og Melk & Honning.

– Jeg er ennå ikke lei Migos’ «Bad and Boujee». Trolig fordi refrenget og verset til Offset er kokkelimonke.


 

Martin Bjørnersen (Foto: Privat)

3. Martin Bjørnersen
Musikkjournalist og DJ

– Strengt tatt er den nesten et år gammel, men av presserende aktualitetsgrunner må jeg vel allikevel si FDT (Fuck Donald Trump) av YG og Nipsey Hussle. Bare unngå den dølle miksen med G-Eazy og Macklemore. Har spilt den på hver eneste DJ-jobb siden det amerikanske valget, og responsen blir kraftigere for hver gang.

– Martin, den må være sluppet i denne måneden, sa vi.

– Nå kommer poenget! For å få med litt dagsaktualitet også har DJen Cousin Cole lagd ikke bare en, men hele tre forskjellige såkalte «party break»-versjoner (tenk Fatman Scoop, som både gir mulighet for litt musikalsk variasjon og å holde allsangen på refrenget i gang i et par ekstra minutter. Den siste ble sluppet kveldstid lørdag samtidig med kaoset på amerikanske flyplasser, og inneholder et veltimet, profetisk ekstra sample fra Nelly (!) i år 2000; Let me in now, let me in now, Bill Gates, Donald Trump let me in now! De andre to remixene kan man høre her og her.


 

Marie Komissar. (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

4. Marie Komissar
A&R Manager i Universal Music Norge

— Gjenhøret med stemmen til Emilie Nicolas er i seg selv nesten å regne som månedens musikalske høydepunkt for meg. Når «Sky» i tillegg byr på melodier som kun kan være Emilies og et elegant samspill mellom den varme vokalen og den kjølige produksjonen, hvor alle lyder er behandlet med kjærlighet, er jeg solgt. 


 

Raymond Teigen Hauger (Foto: Thyra Dragseth)

5. Raymond Teigen Hauger
DJ og Vokalist i Beglomeg

–Mike Oldfield er helt on the money når det kommer til Eurohåpsjangeren her. Dette er nydelig, oppløftende musikk. Akkurat det verden trenger nå


 

Cathrine Deaton Heibø (Foto: Privat)

6. Cathrine «Deaton» Heibø
Club kid og blogger.

— Bellizzi: «Playboy». Den behøver egentlig ingen forklaring, men jeg tror den kan få en brun bule til å bli en ordentlig danseklubb på et øyeblikk.


 

Silje Larsen Borgan er DJ i Hoetell (Foto: Jonathan Vivaas Kise)

7. Silje Larsen Borgan
DJ og presseansvarlig i By:Larm

– Denne her, fordi det er eksepsjonell låtskriving og en etterlengtet ujålete produksjon.

 

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar