Mats Taugard Bakken

ETTERLYST: Hvem er det som synger i Rytmeklubbens nye singel?!

Rytmeklubben består av Hi Tom, Ole Torjus, DJ Karaoke og Henrik The Artist. Hver for seg er de noen av landets beste produsenter, og med de beste artistnavnene. I dag slapp de ny singel, og med et femte medlem i klubben. Men hvem er det?! Vi tok en prat med klubbleder Ole Torjus uten å få svaret.

– Gratulerer med ny singel. Hvordan føles det å slippe «Like That»?

– Det føles BRA. Det har gått lang tid og vi har kvernet i studio lenge og holdt hodet nede. Noe som også er gøy med denne låta er at vi lagde den ganske nylig, allerede sent i fjor høst. Ofte tar det ca 1.5 år før låtene vi lager kommer ut, så det er veldig tilfredstillende å bare lage noe og gi det ut.

– Kan du beskrive singelen med tre ord?

– ?⛅️?

– Eller bare tre emojis. Hvordan feirer dere et singelslipp? 

– Vi er ganske dårlige på å feire, vi pleier liksom bare å fortsette å jobbe. I dag skal vi ut og shoppe etter props til musikkvideoen vi skal lage til låta. Men det er lov å lete etter oss på både Ocean Café Og Bar og Ballemup-festen på Revolver i kveld.

– Hvem synger på låta? 

– Det er dessverre konfidensielt. Vi kan ikke avsløre hvem det er av juridiske hensyn. Men de som vet, de vil høre det. Vi kan dessverre hverken bekrefte eller avkrefte noen rykter.

– Konfidensielt?!

– Dette er jo deres tredje offisielle singel. Hvordan har soundet deres utviklet seg fra singlene «Seen» og «Girlfriend»?

– Det fine med Rytmeklubben er at vi har utviklet både smak og evner i takt med hverandre siden dag én og har alltid utfordret hverandre. Med «Seen» viste vi hva vi kunne gjøre som produsenter, lage hippe lyder og sånn. Med «Girlfriend» viste vi hvor rar popmusikk vi kan lage. Med «Like That» viser vi kanskje hvordan vi har utviklet oss som låtskrivere også.

– Dere holder jo også på med litt hver for dere. Hvem i gruppa er mest produktiv når dere ikke er samlet?

– Vi er alle veldig produktive i utgangspunktet, men så er det noens produktivitet som kanskje i større grad blir eksponert i det almene, mens andres ting skjer litt mer i det skjulte og i bakgrunnen. Men Henrik har best lifeskills.

Teaser: (Artikkelen fortsetter under videoen.)

– Når dere er fire stykker i studio samtidig, som fire produsenter, blir det mye diskusjon om hvordan tracket skal lyde? 

– Det er det som er så greit med at alle har sine egne prosjekter, fordi det gjør at vi får utløp for våre innerste og inderligste kunstneriske visjoner og ego utenfor Rytmeklubben. Når vi jobber sammen kan vi være mer åpne og nysgjerrige. Men det er klart det blir diskusjoner og opp igjennom har det jo vært krangling, men vi har jobbet mye med å finne en god måte å jobbe på og funnet en god dynamikk.

– Hvor liker Rytmeklubben å klubbe best?

– Det er jo nesten bare Revolver igjen???

– Haha! Hva er planene for 2017?

– Planene er egentlig i hovedsak å få opp farten på utgivelsene, planen er å gi ut nye sanger og lage mange nye sanger også.

– La oss satse på det!

Rytmeklubben liker seg også (av og til) på Blå. De teamer opp med Hoetell og spiller opp til svett dans og tettpakket klubbkveld den 18. februar.