Gucci Mane kommer endelig til Norge!

Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Når den revitaliserte trap-guden, vaskeekte Atlanta-rapperen og ikke minst den endelig frie mannen kommer til Norge for aller første gang, er det til Tønsberg og Slottsfjell-festivalen.

GUCCI MANE ER utvilsomt en av USAs mest innflytelsesrike hip hop-artister. Nå er han endelig bekreftet til Norge for aller første gang. Med over 70 mixtapes og et uoversiktlig landskap av antall album, har han inspirert rappere som Future, Young Thug og who not.

Alt dette til tross for at han vært i klammeri med loven flere ganger enn de fleste. Dop og våpenbesittelse har ført til arrestasjoner og fengselsstraffer, men snubletrådene har stadig ikke felt rapperen fra Atlanta, som stadig er en kraft å regne med.

Etter at han i mai 2016 ble en fri mann (etter å ha sonet en dom på drøyt to år) har han vært mildt sagt produktiv. Med det har han også nådd et bredere publikum enn noen gang, skriver Slottsfjell.

På bare seks dager spilte han inn Everybody Looking, hans niende album som markerte en frisk og ny giv. En tiltalende vending som vitner om en gammel innovatør som gjør krav på sin plass. Albumet klatret til andreplass på Billboard 200.

Annonse

Allerede i september fulgte Woptober – 14 spor, hvor første smakebit var «Bling Blaww Burr» med Young Dolph på gjestevokal. I desember 2016 slapp han sitt tiende studioalbum, The Return of East Atlanta Santa. I tillegg har han sammen med Rae Sremmurd levert monsterhiten «Black Beatles», som har toppet listene over hele verden i vinter.

Gucci Mane er kjent for å spytte hardt, og blander iskald realisme med musikalitet og glimt i øyet. Han synes å ha foretatt en vellykket justering av egen livsstil, og rapportene fra de siste live-opptredenene hans lover godt.

Sommeren 2017 kommer den revitaliserte trapguden til Tønsberg og Slottsfjell.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar