Tre ganger Grammy-vinner til Øyafestivalen

Chance The Rapper på åpningsdagen.

Chicago-rapperen Chance The Rapper kommer til Øyafestivalen onsdag 9. august. Første Øya-dag byr altså på stjerner som Lana Del Rey, Young Thug og nå også Chance The Rapper.

Chance er et av de nye, store navnene i amerikansk hip hop, og i det siste har han toppet festivalplakatene. I natt vant han tre Grammy-priser i kategoriene «Best new artist», «Best rap performance» og «Best rap album».

I fjor slapp han mixtapen «Colouring Book» og fikk flere Grammy-nominasjoner, og var den første rene streamingutgivelsen som var blitt nominert. «Colouring Book» inneholder bidrag fra Kanye West, Future, Lil Wayne, Justin Bieber og norske Lido, og endte på en åttendeplass på den amerikanske albumlista. Han fikk mye oppmerksomhet for ikke å være interessert i å binde seg til plateselskaper, men valgte å spre musikken gjennom streamingtjenester. I tillegg til de tidligere nevnte navna, har han samarbeidet med kvalitetsartister som James Blake, Young Thug, Action Bronson, R. Kelly, John Legend. For dette vant han altså hele tre Grammys.

Foreløpig er disse artistene bekreftet til Øyafestivalen:
Lana Del Rey (US) / Pixies (US) / The xx (UK) / Lars Vaular / The Hellacopters (SE) / Ryan Adams (US) / Stein Torleif Bjella / Cashmere Cat / Chance The Rapper (US) / Mac DeMarco (CA) / Jenny Hval / Daniel Kvammen / MØ (DK) / John Olav Nilsen & Nordsjøen / Angel Olsen (US) / Vince Staples (US) / Testament (US) / Vazelina Bilopphøggers / Young Thug (US) / BadBadNotGood (CA) / Nils Bech / Car Seat Headrest (US) / Cosima (UK) / Darling West / Kaja Gunnufsen / Hester V75 / Hajk / Julia Jacklin (AU) / Thee Oh Sees (US) / Kelly Lee Owens (UK) / Charlotte Dos Santos / Shame (UK) / SIBIIR / Sigrid / Silja Sol / Strange Hellos

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2019 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.