Tre ganger Grammy-vinner til Øyafestivalen

Presse
Presse
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Chance The Rapper på åpningsdagen.

Chicago-rapperen Chance The Rapper kommer til Øyafestivalen onsdag 9. august. Første Øya-dag byr altså på stjerner som Lana Del Rey, Young Thug og nå også Chance The Rapper.

Chance er et av de nye, store navnene i amerikansk hip hop, og i det siste har han toppet festivalplakatene. I natt vant han tre Grammy-priser i kategoriene «Best new artist», «Best rap performance» og «Best rap album».

I fjor slapp han mixtapen «Colouring Book» og fikk flere Grammy-nominasjoner, og var den første rene streamingutgivelsen som var blitt nominert. «Colouring Book» inneholder bidrag fra Kanye West, Future, Lil Wayne, Justin Bieber og norske Lido, og endte på en åttendeplass på den amerikanske albumlista. Han fikk mye oppmerksomhet for ikke å være interessert i å binde seg til plateselskaper, men valgte å spre musikken gjennom streamingtjenester. I tillegg til de tidligere nevnte navna, har han samarbeidet med kvalitetsartister som James Blake, Young Thug, Action Bronson, R. Kelly, John Legend. For dette vant han altså hele tre Grammys.

Foreløpig er disse artistene bekreftet til Øyafestivalen:
Lana Del Rey (US) / Pixies (US) / The xx (UK) / Lars Vaular / The Hellacopters (SE) / Ryan Adams (US) / Stein Torleif Bjella / Cashmere Cat / Chance The Rapper (US) / Mac DeMarco (CA) / Jenny Hval / Daniel Kvammen / MØ (DK) / John Olav Nilsen & Nordsjøen / Angel Olsen (US) / Vince Staples (US) / Testament (US) / Vazelina Bilopphøggers / Young Thug (US) / BadBadNotGood (CA) / Nils Bech / Car Seat Headrest (US) / Cosima (UK) / Darling West / Kaja Gunnufsen / Hester V75 / Hajk / Julia Jacklin (AU) / Thee Oh Sees (US) / Kelly Lee Owens (UK) / Charlotte Dos Santos / Shame (UK) / SIBIIR / Sigrid / Silja Sol / Strange Hellos

Annonse

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar