Fotografen Ren Hang er død (NSFW)

Ren Hang
Ren Hang
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Den kinesiske kunst- og motefotografen Ren Hang (29) ble funnet død fredag.

Ren Hang har de siste årene etablert seg som en kreativ og fryktløs kunstner som har utfordret sensur, seksualitet og sosiale normer.

Foto: Ren Hang.

I løpet av de få årene han var aktiv som kunstner opparbeidet han seg en enorm portefølje. Han har vært publisert i blant annet Harpers Bazaar, Vogue, Antidote og GQ, gjort moteserier for Gucci, og gitt ut flere fotobøker. Hans siste bok «Ren Hang» ble utgitt på Taschen i januar, og hans instagramkonto (som flere ganger har blitt stengt) har over 200 000 følgere.

Foto: Ren Hang.

Sensureres i Kina
Den selvlærte fotografen møtte flere ganger store utfordringer med sensurering i hjemlandet. Bildene hans ble konfiskert av myndighetene, nettsiden hans blokkert, og en rekke ganger har han blitt arrestert.

– Mange presser meg og vil få meg til å si at mine foto er politisk motiverte. Fordi Kina ikke er et åpent land, og mine bilder ser ut som de gjør, så tenker folk at jeg må ville si noe politisk. Men jeg vil ikke stå opp for noe, jeg vil ligge ned, fortalte Ren Hang til svenske Dagens Nyheter tidligere i februar.

Annonse

– Min kunst forsøker ikke å blande seg inn i Kinas politikk, det er Kinas politikk som blander seg inn i min kunst.

Foto: Ren Hang.

Utstilling i Stockholm
15. februar var Ren Hang i Stockholm og åpnet utstillingen «Human Love» på Fotografiska museum. Utstillingen varer til 2. april.

Foto: Ren Hang.

Ren Hang startet med å fotografere sine egne venner i 2008.

Som oftest ble de portrettert nakne, da han mente dette viste mennesket på sitt mest originale og autentiske. Selv etter å ha blitt en internasjonalt anerkjent kunstfotograf med over 20 soloutstillinger og fotomagasiner som blir solgt for rundt 5000 kroner stykket, foretrakk han fortsatt å fotografere sine egne venner.

Foto: Ren Hang.

Ofte er bildene tatt utendørs, hvor de nakne kroppene er omgitt av planter eller dyr. Ifølge ham selv har bildene ikke noe spesiell mening, men viser uplanlagte motiver han kommer på mens han fotograferer.

Foto: Ren Hang.
Foto: Ren Hang.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar