Ren Hang

Fotografen Ren Hang er død (NSFW)

Den kinesiske kunst- og motefotografen Ren Hang (29) ble funnet død fredag.

Ren Hang har de siste årene etablert seg som en kreativ og fryktløs kunstner som har utfordret sensur, seksualitet og sosiale normer.

Foto: Ren Hang.

I løpet av de få årene han var aktiv som kunstner opparbeidet han seg en enorm portefølje. Han har vært publisert i blant annet Harpers Bazaar, Vogue, Antidote og GQ, gjort moteserier for Gucci, og gitt ut flere fotobøker. Hans siste bok «Ren Hang» ble utgitt på Taschen i januar, og hans instagramkonto (som flere ganger har blitt stengt) har over 200 000 følgere.

Foto: Ren Hang.

Sensureres i Kina
Den selvlærte fotografen møtte flere ganger store utfordringer med sensurering i hjemlandet. Bildene hans ble konfiskert av myndighetene, nettsiden hans blokkert, og en rekke ganger har han blitt arrestert.

– Mange presser meg og vil få meg til å si at mine foto er politisk motiverte. Fordi Kina ikke er et åpent land, og mine bilder ser ut som de gjør, så tenker folk at jeg må ville si noe politisk. Men jeg vil ikke stå opp for noe, jeg vil ligge ned, fortalte Ren Hang til svenske Dagens Nyheter tidligere i februar.

– Min kunst forsøker ikke å blande seg inn i Kinas politikk, det er Kinas politikk som blander seg inn i min kunst.

Foto: Ren Hang.

Utstilling i Stockholm
15. februar var Ren Hang i Stockholm og åpnet utstillingen «Human Love» på Fotografiska museum. Utstillingen varer til 2. april.

Foto: Ren Hang.

Ren Hang startet med å fotografere sine egne venner i 2008.

Som oftest ble de portrettert nakne, da han mente dette viste mennesket på sitt mest originale og autentiske. Selv etter å ha blitt en internasjonalt anerkjent kunstfotograf med over 20 soloutstillinger og fotomagasiner som blir solgt for rundt 5000 kroner stykket, foretrakk han fortsatt å fotografere sine egne venner.

Foto: Ren Hang.

Ofte er bildene tatt utendørs, hvor de nakne kroppene er omgitt av planter eller dyr. Ifølge ham selv har bildene ikke noe spesiell mening, men viser uplanlagte motiver han kommer på mens han fotograferer.

Foto: Ren Hang.
Foto: Ren Hang.