Andreas «Sandy» Sandersen er ukens DJ på Subjekt

Privat
Privat
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

I samarbeid med Det Gode Selskab vil Subjekt presentere og premiere-lansere ukentlige DJ-mixer de neste ukene. Først ut er Andreas «Sandy» Sandersen.

Andreas Sandersen, bedre kjent som Sandy, er ukens DJ på Subjekt. Vi tok en prat med 25-åringen fra Stathelle, som ved siden av DJ-yrket jobber som assistent for utviklingshemmede og som rengjøringsmedarbeider, eller vasker, som han kaller det, i WeClean.

Hva er en god DJ for deg?
– En som spiller for dansegulvet og ikke for de sære folka som for eksempel syntes Awesome Tapes From Africa er ultimat peak-time musikk. En god DJ skal først og fremst få folk til å danse, synes jeg. Men en god DJ har et åpen sinn, og det er alltid moro med overraskelser.

Hva slags stemning prøver du å fange opp i mixen?
– Det er flytende, melodiøst og kanskje litt emosjonelt, men har ikke prøvd å skape noen spesiell «vibe». Den bygger seg gradvis opp og går gjennom forskjellige stemninger.

Hva er det beste og det verste med å være DJ?
– Det beste med å være DJ er all den gode musikken du oppdager, og følelsen du får når du ser at folk koser seg der du spiller. Og festingen: Jeg synes ikke det er noe å skamme seg over. Kanskje blir jeg en introvert og sær platesamler etterhvert, hvem vet. Jeg prøver å tenke positivt og orker ikke å prøve å svare på hva som er det verste.

Annonse

Hva er en god mix for deg?
– Jeg liker mye forskjellig, men jeg liker at det er litt rent og pent. «Hieroglyphic Being» er ikke noe for meg, for å si det på den måten.

Tre andre musikkanbefalinger?
1. Miks av Psychemagic. Cosmic Code Live, innspilt fra Ace Hotel, november 2014.
2. Theo Kottis Live @ Tobacco Dock – SideXSide W/ Joris Voorn, Kölsch, Steve Rachmad
3. Yotto – DHA Mix #244

Hør Sandys Subjekt x Det Gode Selskab-mix under. Og: GOD HELG!

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar