Privat

Andreas «Sandy» Sandersen er ukens DJ på Subjekt

I samarbeid med Det Gode Selskab vil Subjekt presentere og premiere-lansere ukentlige DJ-mixer de neste ukene. Først ut er Andreas «Sandy» Sandersen.

Andreas Sandersen, bedre kjent som Sandy, er ukens DJ på Subjekt. Vi tok en prat med 25-åringen fra Stathelle, som ved siden av DJ-yrket jobber som assistent for utviklingshemmede og som rengjøringsmedarbeider, eller vasker, som han kaller det, i WeClean.

Hva er en god DJ for deg?
– En som spiller for dansegulvet og ikke for de sære folka som for eksempel syntes Awesome Tapes From Africa er ultimat peak-time musikk. En god DJ skal først og fremst få folk til å danse, synes jeg. Men en god DJ har et åpen sinn, og det er alltid moro med overraskelser.

Hva slags stemning prøver du å fange opp i mixen?
– Det er flytende, melodiøst og kanskje litt emosjonelt, men har ikke prøvd å skape noen spesiell «vibe». Den bygger seg gradvis opp og går gjennom forskjellige stemninger.

Hva er det beste og det verste med å være DJ?
– Det beste med å være DJ er all den gode musikken du oppdager, og følelsen du får når du ser at folk koser seg der du spiller. Og festingen: Jeg synes ikke det er noe å skamme seg over. Kanskje blir jeg en introvert og sær platesamler etterhvert, hvem vet. Jeg prøver å tenke positivt og orker ikke å prøve å svare på hva som er det verste.

Hva er en god mix for deg?
– Jeg liker mye forskjellig, men jeg liker at det er litt rent og pent. «Hieroglyphic Being» er ikke noe for meg, for å si det på den måten.

Tre andre musikkanbefalinger?
1. Miks av Psychemagic. Cosmic Code Live, innspilt fra Ace Hotel, november 2014.
2. Theo Kottis Live @ Tobacco Dock – SideXSide W/ Joris Voorn, Kölsch, Steve Rachmad
3. Yotto – DHA Mix #244

Hør Sandys Subjekt x Det Gode Selskab-mix under. Og: GOD HELG!