Ukens DJ er Asgeir «A:G» Giskegjerde

Thomas Refvik
Thomas Refvik
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

I samarbeid med Det Gode Selskab presenterer Subjekt ukentlige DJ-mixer. Ukens DJ er Asgeir «A:G» Giskegjerde (32) fra Giske!

A:G har spilt plater siden år 2000. Ved sien av å være DJ — blant annet som resident hos The Villa — jobber han med IT og forretningsutvikling i Bravida. Han er ukens DJ hos Subjekt, og vi gir deg muligheten til å bli bedre kjent med grunnen.

Hva er en god DJ for deg?
– Nå finnes jo DJs i alle stilarter og varianter, men det jeg foretrekker er en DJ som klarer å ta lytteren med på en form for reise. Riktig låt til riktig tid der du konstant føler deg i kontakt med gulvet eller DJen, avhengig av hvilken side av mikseren du står på. Klarer DJ å gi meg følelsen av å ha opplevd en serie bølger som til slutt oppleves som en slags rytmisk og melodisk historie når settet er omme, glemmer jeg fort hvor sliten jeg er i beina.

Hva slags stemning prøver du å fange opp i mixen?

– Essensen av et noen timer lengre klubbsett. Endringene som skjer i mixen er litt raskere på grunn av timesformatet, men jeg prøver likevel å gi lytteren et innblikk i både mørke vibber og energiske forløsninger.

Hva er det beste og det verste med å være DJ?
– Det beste må være følelsene det skaper, både hos meg selv og folk som danser. Musikken og opplevelsene er det viktigste for meg, og jeg søker alltid etter den neste låta til å skape den neste bølgen. Når jeg spiller i et trangt rom med danseglade mennesker som gir meg god respons, er det lite annet jeg ønsker meg der og da.

Annonse

– Det verste er de få gangene den ene gjesten henger over deg og skal fortelle deg hvordan du skal gjøre jobben din, slik at resten av gulvet ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Stol på DJen og senk skuldrene i stedet. Stemningen kommer ?

Hva er en god mix for deg?

– En mix der du kan føle at DJen virkelig har både musikalsk forståelse, gode låter, og ikke minst den tekniske evnen til å vise de frem. 15 gode låter på rad blir ikke nødvendigvis en god mix, og de som har forstått dette blir gjerne bare bedre og bedre med årene. Det er ofte disse som får deg til å ville kjøpe en låt du kanskje ikke ville tenkt over om du lyttet på denne isolert, men fordi den kommer i riktig setting kommer låten virkelig til sin rett.

Kan vi få tre musikkanbefalinger?
1: DJ Masda – Technique
2: Rhadoo at Sunwaves 12 | 19.08.2012 (3h cut)
3: “Insert cheesy title here” by Alexander Skancke

Hør ukens mix under!

Les også: Forrige ukes DJ: Sandy.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar