Internasjonal DJ-konkurranse sender norsk DJ til bootcamp med Carl Cox på Ibiza

Burn Residency arrangeres for sjette gang, hvor DJ-er fra 26 land kan vinne en kontrakt til en verdi av 100 000 Euro.

Norske DJ-er oppfordres til delta i verdens største DJ-konkurranse. Fristen for å delta er 1. april, og gjøres ved å laste opp en mix mellom 20 og 45 minutter.

I løpet av april vil en jury plukke ut fem finalister til å spille på «mix-off» på Jaeger den 27. april, hvor vinneren som pekes ut vil bli sendt til Ibiza for å representere Norge under Burn Residency 2017.

Natalia Barbin markerer i år sitt tiende år som DJ. I fjor vant hun Burn Residency i Norge.

– Jeg er veldig glad i å planlegge ting, og for første gang gjorde jeg noe spontant. Plutselig var jeg på bootcamp på Ibiza, sier hun.

Der var hun i to uker.

– Min største forventning var ikke nødvendigvis å vinne. Jeg følte allerede at jeg hadde vunnet ved å bli sendt til Ibiza, som jeg hadde drømt om hele livet.

– Hvorfor det?

– Jeg ønsket å utvide nettverket mitt, få mer kunnskap og lære mer om aspektene ved klubbmusikk og DJ-kulturen. Det var en stor ære å møte forbilder som Carl Cox, John Digweed og Uner, sier hun.

I ettertid er hun observert backstage med flere av verdens største DJ-er. Sist med Uner og Eric Prydz i Miami.

– Hva motiverte deg til å melde deg på?

– Det var impulsivt. Vanligvis liker jeg å planlegge så og si alt jeg gjør, så følte det var på tide å gjøre noe «crazy» og utfordre meg selv. Man har ikke noe å tape, bare vinne.

– Hvorfor er en konkurranse som dette viktig?

– Det gir muligheter som man ellers ikke ville fått. Ibiza var fantastisk, men også veldig krevende å være på bootcampen. Ingen avslappende ferie eller partytur med andre ord. Det var for det meste jobb.

– Jeg tror jeg kom så langt fordi jeg fikk god feedback fra mentorene. Jeg lærte veldig mye.

– Som hva da?

– Mye om å være tro mot seg selv og å tørre å ikke følge alles normer. Om å ikke leve opp til andres forventinger, og at det er mye viktigere å leve opp til sine egne.

– Hva har det resultert i, helt konkret?

– Jeg har fått så mange nye kontakter og inspirasjon til hvordan jeg ønsker å fortsette å jobbe som DJ.

– Hvilken låter er de aller beste akkurat nå, synes du?

– Jeg er helt hekta på Vinny Villbass feat. Ost – Lust For Wrong (Finnebassen Remix) og
Undercatt – Futura.

– Spilte du akkurat den musikken du ville, eller tilpasset du deg noe for å passe inn i en kommersiell Ibiza-profil? Følte du deg fri?

– Overraskende nok så var Burns profil veldig lik den profilen jeg hadde inntrykk av at Ibiza har. Jeg trodde det skulle være mer kommersielt med tanke på at Burn er et brand, men ble overrasket over hvordan de ønsket mer en mer «underground» profil.

– Hva slags profil, egentlig?

– Tech house og deep house. Det er det jeg elsker å spille.

Se videointervju under.

Subjekt vil være Burn Residencys eksklusive mediepartner i 2017 og få forsprang på nyhetene. Samarbeidet er ikke sponset og Subjekt er gitt full redaksjonell frihet.