Avlyste nattklubb: – Vold og rusmisbruk ikke lenger et problem i Oslo, melder Politiet

Etter at kulturhuset Sentralen tok Politiets råd fatt og avlyste techno-arrangementet Redrum, har Oslo nå blitt en by uten verken vold eller rusmisbruk.
Saken er Etter at kulturhuset Sentralen tok Politiets råd fatt og avlyste techno-arrangementet Redrum, har Oslo nå blitt en by uten verken vold eller rusmisbruk.

ØVRE SLOTTSGATE (OSLO): Det tidligere dop- og voldsdistriket er preget av tydelige endringer, i følge vitner fra nabolaget.

– Det er plutselig blitt fredfullt. Prostitusjonen har også forsvunnet, påpeker Henrik Ludvigsen, som er vokst opp i området.

Etter at Politiet frarådet Sentralen fra å huse technoklubb-konseptet «Redrum» er vold og rusmisbruk ikke lenger et problem, heter det i en rapport utarbeidet av Politiet i Oslo i samarbeid med Næringsetaten. Klubben som skulle arrangeres var et samarbeid mellom private arrangører, blant annet med hjelp fra Ultimafestivalen, kjent for å presentere rar musikk.

Vi fraråder også at restauranter fortsetter å holde åpent, sier Politiets kommunikasjonsrådgiver Nina Edvardsen.

SUBJEKT TOK turen til Sentralen, hvor musikk dunket og unge menn og kvinner sjanglet opp og ned marmortrappene. Ikke.

Bygget, som i mars ble utpekt til «Årets bygg» av Byggeindustrien, står for kvelden tomt.

– Som du ser så er det ingen her for å lage bråk nå, sier hun og peker.

Midt under intervjuet avbrytes vi av tidligere utøver av blind vold, Lisbeth Rud.

– Drekka, pule, spy og sloss! Ta dop og slå folk i trynet til dunkende techno-bass er oss!

Hun har ikke fått med seg at arrangementet er avlyst, men kan ikke lengre huske hva det vil si å være aggressiv og beruset på alkohol, etter at vi presenterer nyheten for henne.

– Hva?

– Festen er avlyst. Er du ikke lengre inspirert til å banke folk på klubber i amfetaminrus?

– Hvilken klubb? Amf-hva?!

Nina Edvardsen smiler.

Lisbeth Rud har har også fått en ny avhengighet etter at alt dopet sporløst forsvant fra byen, som følger av stengingen.

– Du hakke tilfeldigvis en Pepsi, spør hun.

– Dessverre.

– Det er helt greit, journalisten. Ha en fin kveld, politiet, sier hun før hun hinker gladelig videre langs Øvre Slottsgate.