Avlyste nattklubb: – Vold og rusmisbruk ikke lenger et problem i Oslo, melder Politiet

Etter at kulturhuset Sentralen tok Politiets råd fatt og avlyste techno-arrangementet Redrum, har Oslo nå blitt en by uten verken vold eller rusmisbruk.

ØVRE SLOTTSGATE (OSLO): Det tidligere dop- og voldsdistriket er preget av tydelige endringer, i følge vitner fra nabolaget.

– Det er plutselig blitt fredfullt. Prostitusjonen har også forsvunnet, påpeker Henrik Ludvigsen, som er vokst opp i området.

Etter at Politiet frarådet Sentralen fra å huse technoklubb-konseptet «Redrum» er vold og rusmisbruk ikke lenger et problem, heter det i en rapport utarbeidet av Politiet i Oslo i samarbeid med Næringsetaten. Klubben som skulle arrangeres var et samarbeid mellom private arrangører, blant annet med hjelp fra Ultimafestivalen, kjent for å presentere rar musikk.

Vi fraråder også at restauranter fortsetter å holde åpent, sier Politiets kommunikasjonsrådgiver Nina Edvardsen.

SUBJEKT TOK turen til Sentralen, hvor musikk dunket og unge menn og kvinner sjanglet opp og ned marmortrappene. Ikke.

Bygget, som i mars ble utpekt til «Årets bygg» av Byggeindustrien, står for kvelden tomt.

– Som du ser så er det ingen her for å lage bråk nå, sier hun og peker.

Midt under intervjuet avbrytes vi av tidligere utøver av blind vold, Lisbeth Rud.

– Drekka, pule, spy og sloss! Ta dop og slå folk i trynet til dunkende techno-bass er oss!

Hun har ikke fått med seg at arrangementet er avlyst, men kan ikke lengre huske hva det vil si å være aggressiv og beruset på alkohol, etter at vi presenterer nyheten for henne.

– Hva?

– Festen er avlyst. Er du ikke lengre inspirert til å banke folk på klubber i amfetaminrus?

– Hvilken klubb? Amf-hva?!

Nina Edvardsen smiler.

Lisbeth Rud har har også fått en ny avhengighet etter at alt dopet sporløst forsvant fra byen, som følger av stengingen.

– Du hakke tilfeldigvis en Pepsi, spør hun.

– Dessverre.

– Det er helt greit, journalisten. Ha en fin kveld, politiet, sier hun før hun hinker gladelig videre langs Øvre Slottsgate.

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2019 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.