Samuel John Ditta

Thomas Skjærstad (31) vant Norgesfinalen i Burn Residency og skal konkurrere mot DJ-er fra 27 andre land på Ibiza

Se opptak av hele Norgesfinalen i Burn Residency!

DE FEM NORSKE Norgesfinalistene i Burn Residency var Alexander Lino (25) fra Lørenskog, Shahab Nicki Khademi (30) fra Oslo, Steinar Alexander Vullum (28) fra Asker, Leo Gambolini (28) fra Oslo og Thomas Skjærstad (31) fra Trysil.

Det er Thomas Skjærstad som ble kåret frem til å representere Norge i verdens største DJ-konkurranse.

Natalia Barbín vant Burn Residency i 2016. (Foto: Samuel John Ditta.)

– Man kunne se at Thomas koste seg og var trygg da han spilte, han hadde en naturlig og behagelig karisma og utstråling. Dessuten var låtutvalget originalt, og oppbyggingen av settet veldig bra, sier Natalia Barbín, fjorårets vinner av Burn Residency Norge.

Hun var en av fire dommere, med blant annet den spanske elektroniske musikeren Uner og José Espeland, som også har vunnet DJ-konkurransen i Norge tidligere.

– Jeg har tydelig merket at nivået på konkurransen i Norge stiger, og at flere og flere blir mer kultiverte, sier han.

SKJÆRSTAD HAR bare spilt i to og et halvt år. I dommernes avgjørelse kom det også frem at de så et stort potensiale i DJ-ens utvikling på Ibiza. Selv ble han overrasket.

Thomas Skjærstad (31) fra Trysil vant Norgesfinalen i Burn Residency 2017 og skal representere Norge i det som er verdens største DJ-konkurranse. (Foto: Samuel John Ditta.)

– Jeg må ærlig stikke fingeren i jorda og innrømme at jeg ikke trodde det settet jeg spilte var musikken som Burn Residency og «Ibiza» anerkjente. Men jeg kjenner det var veldig viktig for meg å se at dommerne fokuserer på original kvalitetsmusikk — jeg fikk rett og slett et nytt og positivt inntrykk av hele opplegget. Nå gleder jeg meg til å få lov til å representere Norge, sier Skjærstad.

Se video: Under kan du se Subjekts livestream fra Jaeger. Programleder Tina Marie Borgholt fra radioprogrammet Pils & Plater på Radio Nova var Subjekt streams programleder for kvelden. Kringkastingen varte i fem timer og viser alle de fem finalistenes DJ-sett i finalen. Presentert i samarbeid med Junkyard og med hjelp fra GotVision medieproduksjon.

DOMMERPANELET BESTOD av den spanske produsenten Uner; DJ-ene Natalia Barbín og Jose Espeland; daglig leder på Jaeger, Olanskii og Subjekts redaktør Danby Choi.

DJ-ene ble vurdert på følgende kriterier: Låtvalg, mikseferdigheter, interaksjon med publikum, karisma og teknisk opplegg. De forskjellige dommerne la vekt på det de selv mente var viktig.

– Det var bred enighet blant oss dommere om at Thomas Skjærstad var vinneren, selv om nivået i år var høyt, sa Danby Choi da han annonserte vinneren på vegne av dommerne.

Se også: Subjekt streams presenterer Uner, en av Spanias viktigste elektroniske musikere, i følge Resident Advisor. I år åpner han årets offisielle sesong på Ushuaïa, Ibiza, en av verdens mest kjente sommerklubber.

Subjekt er Burn Residencys eksklusive mediepartner i 2017 og får innsyn i konkurransen og dermed forsprang på nyhetene. Samarbeidet er ikke sponset, og Subjekt er gitt full redaksjonell frihet.