Vinn festivalpass til Roskilde!

Benjamin Legarth
Benjamin Legarth
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Nordens største festival arrangeres på Roskilde i Danmark fra 24. juni til 1. juli for 48. gang i år. I samarbeid med festivalen deler vi ut to festivalpass til to heldige lesere av Subjekt.

ACID ARAB, GUCCI MANE, Tinashe, Solange, Seun Kuti & Egypt 80, The Weeknd, Trentemøller, A Tribe Called Quest, Freddie Gibbs og Nils Bech. Felles for dem alle er ikke bare at de i følge vår musikkredaksjon er noen av verdens mest interessante artister om dagen, men at de også pryder årets Roskilde-plakat.

Over festivalens åtte dager skal 175 artister og band spille på festivalens ni forskjellige scener. Med over 100 000 publikummere er det en av Europas aller største festivaler, som siden 1971 har rrangert festivalen hver sommer — i år fra 24. juni til 1. juli.

Vinn festivalpass: Konkurransevilkår nederst i artikkelen.

Konsert på Roskildes hovedscene, «Orange». (Foto: Mia Dernoff.)

LIKEVERD OG SAMFUNNSENGASJEMENT
Det er få like samfunnsengasjerte festivaler som Nordens aller største. Roskilde deler årlig hele (!) sitt overskudd til humanitært arbeid.

Annonse

Ifølge Roskildes formålsparagrafer skal festivalen spre humanisme, og hvert år holdes en eller flere humanitære markeringer i løpet av festivalen.

– På Roskilde tror vi at musikk og kunst kan forandre verden. Vi tror på at en festival kan utløse og forsterke en bevegelse og at forandring for fellesskapet skjer i fellesskap. Derfor har vi en ambisjon om å være med på å skape denne forandringen, skriver Roskilde, som årlig setter fokus på et aktuelt og problematisk samfunnsforhold som de mener fortjener oppmerksomhet og forandring.

For årene 2016-2018 har Roskilde satt fokuset på likhet og likeverd.

– Vi tror at likhet mellom mennesker og land er essensielt for et bærekraftig, velfungerende og demokratisk verdenssamfunn. Mange av utfordringene som verden står overfor i dag, kommer av manglende forståelse for at mennesker er født like mye verdt, og med lik rett til frihet og verdighet.

Et av Roskilde-festivalens mange camping-områder.
(Foto: Jonas Jessen.)

MENS FLERE TUSEN festivalgjengere jobber frivillig for festivalen, går hele overskuddet altså til humanitære organisasjoner og Roskilde-partnere som helårsaktivt jobber med det aktuelle samfunnstemaet.

I år skal overskuddet deles med Amnesty, Askovfonde, Camp, Trampolinhuset, Dansk Kvindsamfund, Foreningen Grønlandske Børn, Freemuse, Kvinfo, LGBT Asylum, Mellemfolkeligt Samvirke, Rapolitics, Sex og Samfund, TROværdige Samtaler, Verdens Bedste Nyheder og Warehouse 9.

– Enten det gjelder flyktningestrømmer, fattigdom, overgrep på kvinner, utdannelsesmuligheter eller ytringsfrihet, tar vi i årene 2016-2018 temperaturen på likeverdsforståelsen i verden i dag. Sammen med festivalens deltakere, kunstnere og partnere vil vi skape bevissthet omkring likeverd, og hva det betyr, når forståelsen av likeverd utfordres, eller likhet slett ikke eksisterer i verden, skriver Roskilde. Videre at:

«Mange mennesker er daglig utsatt for forskjellsbehandling, sjikane og diskriminering på bakgrunn av deres seksualitet, kjønn, religion, etnisitet og kulturelle ståsted. Selv i et land som Danmark opplever vi at kulturell likeverd blir utfordret i form av manglende respekt og toleranse, når eksempelvis diskriminerende retorikk og sexistiske undertoner bryter frem, og emner som nasjonalt tilhørsforhold, kjønnsdiskriminasjon og sexisme daglig gir anledning til debatt.»

Særlig skal emnene etnisitet, religion, seksualitet og kjønn undersøkes på festivalen.

«Og til hvilken grad den kukturen vi omgås eller er født inn i, har å si for våre muligheter og vilkår i livet. På Roskilde Festival 2017 vil vi blant annet arbeide med temaer som hverdagsrasisme, religiøs marginalisering, likestilling mellom kjønn og seksuell identitet.»

Konsert på Roskildes hovedscene, «Orange». Bildet er fra 2016. (Foto: Roskilde.)

VINN BILLETTER
For å delta i konkurransen må du like Subjekts Facebook-statusoppdatering HER. I tillegg må du like Subjekts side på Facebook og melde deg på Subjekts nyhetsbrev.

Blant de som har likt statusoppdateringen vil en tilfeldig vinner bli trukket, og dersom vedkommende følger både nyhetsbrev og vår Facebookside, vil han eller hun være med i trekningen av et festivalpass fra Roskilde. Vi deler ut festivalpass til to heldige vinnere som vil bli kontaktet per registrerte epostadresse innen fredag 12. mai kl. 12.

Dersom du ikke er på Facebook, kan du følge vårt nyhetsbrev og sende en epost til post@subjekt.no for å likevel være med i trekningen. Merk mailen «Roskilde» i emnefeltet.

Vinnerne må selv sørge for transport og overnatting. Billettene dekkes av Roskilde Festival og har en verdi på cirka 2 500 norske kroner.

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar