Arrangerer støttekonsert til inntekt for humanitært arbeid i Syria

Christoph Von Toggenburg
Christoph Von Toggenburg
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

– Over 100 000 kroner er samlet inn allerede, sier Firas Hamza.

4.8 MILLIONER SYRERE har flyktet fra hjemlandet siden 2011. Men enda flere, 6.6 millioner, er på flukt i eget land. Norske Aliaa Noelle Hamza og Firas Hamza ønsker å støtte humanitært arbeid i de herjede krigsområdene gjennom en støttekonsert i samarbeid med Parkteatret. Overskuddet skal i følge en pressemelding gå uavkuttet til Leger Uten Grensers arbeid i Syria.

Søskenparet Hamza og Hamza arrangerer støttekonsert for Syria. (Foto: Lisa Tørrissen.)

– Hvorvidt tror du en støttekonsert som dette hjelper?

– For noen har Syria allerede blitt gammelt nytt, men det er viktig for oss å nevne at konflikten er like aktuell i dag som tidligere. Samtidig så forsvinner det fra nyhetsbildet. Med en konsert som dette håper vi å kunne rette fokuset mot Syria igjen, og at folk støtter og bidrar så man kan hjelpe de rammede i krigsområdene. Når vi i tillegg får med oss så mange flinke artister, kunstnere og samarbeidspartnere, så tror jeg det vil være å samle inn en betydende sum som vil brukes rett av Leger Uten Grenser, sier Firas Hamza.

– Hvor mye har dere samlet inn til nå?

Annonse

– I skrivende stund har vi fått over 100 000 kroner, med kun halvveis utsolgt og en nettauksjon som vil foregå frem til klokken elleve på arrangementskvelden. Vi satser på fullt hus på torsdag, sier han.

– Alt overskudd skal gå uavkuttet til Leger uten Grensers arbeid med syriske flyktninger. Men hvor kuttes det, altså hvilke utgifter må dekkes?

– Parkteatret stiller gratis med lokalleie, teknikk og personell. Kostnadene vi har er tilknyttet ekstra teknikk som må leies inn. Som lyd- og lysmann, og noe trykk og promomateriell. Resten går direkte til Leger Uten Grenser.

– Hvorfor valgte dere Leger Uten Grenser fremfor noen andre hjelpeorganisasjoner?

– Jeg har personlig jobbet med Leger Uten Grenser tidligere, i felt, og har flere venner og bekjente som er feltarbeidere. Jeg har sett med egne øyne at de gjør en fantastisk jobb, og vet hvor midlene går. De finnes mange andre bra organisasjoner, men Leger Uten Grenser er de vi føler oss mest trygge på. Dessuten er de ute der det skjer, i felt. Det er ikke alle andre.

Samsaya stiller gratis til støtte for humanitært arbeid på Syria. (Foto: Mille Frømyhr.)

KONFERANSIERENE FOR KVELDEN vil være Hasse Hope og Magnus Devold, og det musikalske programmet vil stå av en rekke norske artister. Greni, Mikhael Paskalev, Philip Emilio x Loveless, Mariann Rosa, Samsaya, Aslak, Chinook Lamers, Kortado, Tempting Red, Lente og LotionBoyz.

Samsaya er en av artistene som stiller gratis.

– Fordi jeg kan. Firas og Aliaa Noelle har gjort det mulig og satt sammen et arrangement for medmennesker som trenger oss nå. Derfor stiller jeg opp, sier hun.

– Det skal vises sympati, men er ikke en festkonsert litt kontrastfylt?

– Dette er ikke kun en festkonsert. Det vil være en filmvisning fra leirene vi har vært på, kunstutstilling og flere intervjuer med feltarbeidere og støttespillere på scenen. Det blir en variert helaften. Samtidig så vil vi ha en lett og hyggelig stemning rundt arrangementet, som vi føler er viktig i slike sammenhenger. I vår tid og med alt det som skjer rundt oss, så er det viktig å smile til tider også, sier Hamza.

DA VI ETTERSPURTE informasjon fra Leger Uten Grenser om hvordan pengene skulle brukes, ble vi tilsendt en liste med eksempler på organisasjonens utgifter. For 200 kroner kan man vaksinere 100 barn eller voksne mot polio, om ikke kjøpe et sykehus-kit bestående av en operasjonssaks, et termometer, en skalpell og en sprøyte.

Aurora Malm Utvåg fra Leger Uten Grenser legger til at:

– Det er viktig å understreke at det ikke er dette pengene direkte vil gå til. Dette er kun priseksempler som kan brukes for å illustrere hva Leger Uten Grenser blant annet bruker penger på.

ØNSKER DU SELV å delta, kjøpe billetter eller bidra kan du se mer informasjon om arrangementet på Facebook.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar