Vinn billetter til Orchestra Baobab på Cosmopolite i kveld

Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Vi har ventet ti år, siden forrige albumlansering. Nå er Orchestra Baobab på turné med slipp av det etterlengtede albumet «Tribute to Ndiuga Dieng» — i kveld på Cosmopolite i Oslo.

Med subtile, distinktive og multi-etinske tilnærminger til pop-musikken har Orchestra Baobab blitt et av Afrikas mest ikoniske band. Helt siden bandet ble etablert i 1970, har musikken vært en smeltedigel av afro-kubanske rytmer og portugisiske melodier med elementer fra kongolesisk rumba.

Deres musikalske renessanse ble kickstartet i hjemlandet Senegal, som bidro til å gjøre hovedstaden Dakar til en av verdens mest levende musikalske byer. Orchestra Baobab produserte titalls med innspillinger før de splittet på midten av 80-tallet, men det var albumet «Ken Dou Werente» som skulle skape stor internasjonal interesse.

Deres nye album, «Tribute to Ndiuga Dieng» har fått positiv anmeldelse i musikkmagasinet Pitchfork og The Guardian.

Hør: Orchestra Baobab: «Bul Ma Miin»

Annonse


Vinn billetter

I samarbeid med Cosmopolite Scene deler vi ut to billetter til kveldens konsert i Oslo. Alt du trenger å gjøre er å melde interesse i en mail til post@subjekt.no. En tilfeldig utvalgt vil vinne billetter til seg og sin venn på Cosmopolite i kveld. Konkurransen stenger kl. 16.00, og vinner informeres per e-post like etter.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar