Regnbueflagg brennes av høyreekstreme

– Det har aldri vært noen organiserte terroraksjoner mot det norske LHBTQI-miljøet fra verken venstresiden eller muslimer. Det er høyreekstremistene. Og jeg vet hva jeg snakker om, skriver Blikk Nett-redaktøren Reidar Engesbak.

TORSDAG 29. JUNI ble regnbueflaggene utenfor Oslo Sentralstasjon stjålet. Hvem stjal dem? Den Nordiske Motstandsbevegelsen, som planla demonstrasjonen «Knus Homolobbyen» i Fredrikstad 29. juli, har i en video på YouTube vist at de står bak tyveriet – og de brenner flaggene, samt andre prideflagg de har «konfiskert» i løpet av Oslo Pride.

Reidar «Deadswan» Engesbak er redaktør for Blikk Nett. (Foto: Privat).

Enkelte mener ytringsfriheten til denne gjengen er så viktig, så viktig.

Kan vi virkelig forsvare ytringsfriheten til noen som vil ta ytringsfriheten fra oss andre?

Noen frykter den «voldelige venstresiden» og «voldsglade islamister». Det har aldri vært noen organiserte terroraksjoner mot det norske LHBTQI-miljøet fra verken venstresiden eller muslimer.

Det er den ekstreme høyresiden og nynazistene som har angrepet oss – og jeg vet hva jeg snakker om. Jeg var på Den Sorte Enke når nynazistene løste skudd mot klubben.

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2019 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.