Musikkvideopremiere: Håkon «Pen Gutt» Stubberud vil ha alt dopet for seg selv

Men er det lov å kalle seg selv for pen?

BÆRUMSGUTTEN HÅKON STUBBERUD (22) er ute med sin tredje låt under rap-navnet «Pen Gutt». På Instagram kjent som @PrettyBoiHaakon, om ikke bare «lillebroren til Olav Stubberud».

Olav Stubberud (22) fra Rykkin (kjent som Pen Gutt og @PrettyBoiHaakon) er ute med musikkvideoen «Alene».

Stubberud har det siste halvåret studert kunst på Krabbesholm for å finne seg selv, som i å finne seg selv i en overlegen posisjon ovenfor andre venner i møte med kunsten. Hans favoritte uttrykksform er rap, og han utøver det med god stil.

Før det begynte han på en bachelor i filosofi.

– Men jeg droppet ut. Det ble for dypt. Jeg ville bare loke med vennene mine og lage videoer. Så ja, jeg har laget videoer de siste årene, gått catwalks og prøvd å overleve på ting jeg liker å gjøre.

Nå er han ute med musikkvideoen «Alene».

– Tanken bak videoen var å supplere til sangens tekster, som handler om litt urovekkende ting som man ikke forteller til noen, og at man derfor føler seg distansert fra andre og heller vil være alene, sier han.

– Går det bra med deg, eller?

– Ja, joa, jeg overlever.

– Er du usosial som type?

– Jeg er relativt sosial, men jeg liker bare sykt godt å være i mitt eget selskap også. Jeg er lett en av de feteste personene jeg kjenner. Har alltid følt meg litt utenfor og, så det har bare falt naturlig å være alene.

Skjermdump fra musikkvideoen «Alene».

– Fortell litt om videoen.

– Videoen består av mange lange «zooms» som viser objektene «alene» i det store bildet.

– Jeg tenker raskt på en annen video når jeg ser din. Hadde dere en referanse?

– Ja, referansen var Unge Ferraris «Vanilje». Men inspirasjonen var heller den lange zoom-rekkevidden til en kompis’, Leos, DV-kamera. Uansett prøvde vi å gjøre noe helt annet enn hva Christopher Helberg gjorde med «Vanilje».

– Det skal være lov å zoome. Hvem er dine favorittrappere og hvorfor?

– Riff Raff er helt klart min favorittrapper, men han er så mye mer enn en rapper. Det er hele universet hans jeg er mest interessert i. Men Lil Peep er han jeg digger mest om dagen, han er en rar blanding av emo-punk og trap med sykt mye følelser. Sjekk også ut Plaster På Såret og Kiddokæsh! Mange fete nye norske rappere om dagen.

– Du kaller deg Pen Gutt. På Instagram: PrettyBoiHaakon. Brb. Telefonen ringer …

Skjermdump fra musikkvideoen «Alene».

– Back. Det var janteloven. Hun lurte på om det er lov å kalle seg selv for pen?

– Ja, når man er så pen som meg er det greit.

– Åja!

– Men det handler også om å være pen innvendig, og å behandle folk pent. Så synes jeg også at folk skal få lov claime hva som helst, du kan være hva du vil, om du vil være en båt eller digg eller en pelsfarm kjør på!

<sponset innlegg start>

– Jeg går for båt. Har du kjøpt billetter til Subjekts sommerfest på en båt?

– Jeg hadde lett gjort det om jeg ikke var i Hellas med min kjære den dagen.

</sponset innlegg slutt>

– Har du møtt noe motstand på å kalle deg selv pen? Hvis ikke, her: Er det ikke litt dølt?

– Kanskje det er det, det er mulig jeg må revurdere hele min branding. Men nå er jeg så langt inni det at det blir for stress. Jeg har allerede kjøpt t-shirts og totebags.

Skjermdump fra musikkvideoen «Alene».

– Sorry spørsmål om broren din, men siden han er litt kjendis, hva har dere til felles og til forskjell?

– Det går fint, jeg svarer regelmessig på spørsmål om broren min. Vi er litt som Bonnie & Clyde eller Ben & Casey Affleck. Eller vent, kanskje litt som Tom & Jerry, nei, hmm.

– Du har gått kunstlinja på Krabbesholm det siste halvåret. Hva lærte du der?

– Jeg gikk kunst fordi jeg hadde lyst å selvrealiseres og å bli bedrevitende i møte med kunsten foran venner. Jeg tenkte at om jeg skal henge med smarte folk i Oslo, så må jeg i hvert fall ha noe å komme med.

– Ble du det, da?

– Ja, jeg lærte å sette pris på weird kunst og har blitt mye mer komfortabel med ting jeg lager. Som i at jeg brydde meg mye mer om hva folk tenkte om kunsten min før, mens nå er jeg mer likeglad til andres feedback.

Les også: Slik redder du forholdet til kunsten: Seks ekspertråd til folk flest

– Hvor er du om fem år?

– Forhåpentligvis et annet sted.

Skjermdump fra musikkvideoen «Alene».

– Hva er så galt med dette stedet?

– Metaforisk. Akkurat nå står det dårlig til økonomisk, så det hadde vært nice å være et sted hvor jeg ikke sleit så mye med MasterCard-regninger, som i dag.

– Du sier at du kaller dop for snop og at du sikkert kunne delt det med cliquen, men at du aller helst beholder det alene. Rate saklighet og sannhet i dette, på en skala fra en til ti.

– Saklighet: 6. Sannhet: 10.

Musikkvideopremiere

Pen Gutt – «Alene» (ft. GLOCKSIVERTFLEX & LiL TRULS)

Låta er produsert av Kacper «Safario» Tratkowski, og med seg på låta har Håkon «Pen Gutt» Stubberud med seg Sivert «GlockSivertFlex» Bjelland og Truls «Lil Truls» Nymoen.