Søknadsfrist 3. juli

Subjekt søker musikkjournalist med skarp penn og nyhetsteft

Er du, eller noen du kjenner, den vi ser etter?

Subjekt er et kritisk kulturjournalistisk nettmagasin som blir utgitt av medieproduksjonsselskapet Perfektum Partisipp AS.

Aksjeselskapets hovedvirksomhet er utgivelse av Subjekt — herunder produksjon av journalistikk og salg av markedsføring rettet mot Subjekts spennende målgruppe. Utover dette går Perfektum Partisipp AS’ kommersielle virke ut på salg og produksjon av nye medier, mediekommunikasjon og mediedesign, samt frilanstjenester med tekst-, foto-, video- og designkompetanse. Med et bredt nettverk og god samtidsforståelse tilbys moderne markedsføring via nye medier og «content».

Subjekt ble utgitt lenge før Perfektum Partisipp AS ble stiftet, og før magasinet hadde kommersielle mål. Først som et idealistisk papirmagasin, lansert våren 2013, og på nett i januar 2017.

På kort tid har Subjekt blitt et definerende nettmedium med mange engasjerte følgere og lesere. Subjekt opptrer etter Vær Varsom-plakaten og har et mål om å utvikle kulturjournalistikken i en sunn retning.

Subjekt ønsker ikke å nå flest, men best, og vekker særlig engasjement hos et ungt, kritisk og innflytelsesrikt publikum med god smak. Leserne har mangfoldig bakgrunn, men målgruppen er i hovedsak bosatt i storbyene, og i alderen 18-30 år. 

Kjerneredaksjonen består av ansvarlig utgiver og sjefredaktør Danby Choi, kunstredaktør Una Mathiesen Gjerde og prosjekt- og markedsansvarlig Truls Berg-Hansen, og en rekke journalister og fotografer med frilanstilknytning.

Nå søker vi ny musikkjournalist med god smak, allsidighet, skarp penn og nyhetsteft – til en 40-60 prosent deltidsstilling, eller fast frilanstilknytning med tiltredning snarest.

Subjekt søker musikkjournalist

Arbeidsgiver: Perfektum Partisipp AS
Stillingstittel: Musikkjournalist
Sted: Oslo, Grünerløkka
Stillingsbrøk: 40-60%

Subjekt søker en skarp musikkjournalist med god smak. Kandidaten bør ha erfaring og/eller utdanning innen journalistikk — uansett en god forståelse for kultur og musikk, kunstnerisk kvalitet og formidling av dette.

Vi har et ønske om å være den fremste formidleren av særlig elektronisk musikk, klubbkultur og uteliv i hovedstaden, og kandidater med god forståelse for denne musikkretningen, og samtidig interesse i å utvikle utelivet, vil stille sterkt. Men vi er også åpne for ansettelse av noen med særlig interesse eller kunnskap om andre musikkretninger, eller til og med andre kulturfelt. En allsidig kulturjournalist med nyhetsteft, selvstendighet og skarp penn stiller også sterkt.

Subjekts musikkjournalist ser seg selv i journalistbransjen — ikke i musikkbransjen. Men stillingen krever og byr på å ha god oversikt over bransjen og feltet. Vår nye musikkjournalist bør også forstå hva som vektlegges i musikalsk kvalitet, og gjerne ha en god forståelse for presseetikk, uteliv og det norske musikklandskapet.

Musikkjournalistens oppgaver blir også å engasjere nye musikkskribenter og journalister til å dekke forskjellige kulturfelt journalistisk, i tett samarbeid med ansvarlig redaktør.

Vår nye musikkjournalist bør takle høyt tempo og ha en god digital forståelse.

Arbeidsoppgaver
· Skrive og publisere artikler hyppig
· Engasjere flere bidragsytere
· Oppfølging og desking av andres bidrag
· Annen medieproduksjon, på oppdrag

Ønskede kvalifikasjoner
· Meget gode norsk-kunnskaper
· Fotoerfaring er et pluss
· Nyhetsteft
· Forståelse av kritisk kulturjournalistikk og presseetikk
· Utdanning er ønskelig, men ikke et krav
· God samtidsforståelse og oppdatert nyhetsbilde
· God smak
· Ung voksen/god forståelse for unge voksne

Personlige egenskaper
· Etisk, kritisk, fri
· Gode kommunikasjonsevner
· Sosial: Både selvstendig og en god lagspiller
· Effektiv

Vi tilbyr
· Stort ansvarsområde
· Mye rom til personlige ytringer og meninger
· Mye rom til å definere et voksende kulturnettsted
· Kontorplass på Grünerløkka i Oslo
· Grunnlønn (40-60% etter avtale)
· Frilansoppdrag for eksterne kunder

Stillingen har en grunnlønn for 40 prosents arbeid (to arbeidsdager/uke), men med rom og mulighet til å økes til 60% stilling på kort tid utifra egne prestasjoner.

Slik søker du
Søknaden skal inneholde følgende:

· Et utvalg av de tre kuleste klubbarrangementene i Oslo i helgen 6. til 8. juli, ELLER:
· En norsk artist du mener det er verdt å følge med på, med kort forklaring

· En låt du hører mye på om dagen, uten forklaring
· Link/vedlegg med en eller flere artikler du har skrevet og publisert
· Kort søknadstekst
· CV

Søknaden rettes til daglig leder i Perfektum Partisipp AS og ansvarlig utgiver av Subjekt, Danby Choi, på mail: danby@subjekt.no. Spørsmål om stillingen(e) kan også rettes til Danby Choi på mail eller telefon: 980 37 475.

Søknadsfrist 3. juli. Alle søkere vil bli kontaktet innen 20. juli. Aktuelle kandidater møter til jobbintervju.

Fremhevede musikkartikler i Subjekt:

Møtet mellom mote og musikk

Partyparadiset

Madcon betalte for å headline musikkfestival på Cuba

Mer i kategorien musikk.