fbpx
Narves1biblioteket
Kunst på Slottsfjell

Ikke gå glipp: Narves1biblioteket står for det mest kunstneriske innslaget på Slottsfjell

– Vi er klare for å levere en magisk, boblende kveld på Slottsfjell.

Kunstkollektivet Narves1biblioteket er ganske vanskelig å forstå seg på. I mars i år arrangerte de en «fake leg workshop», ja, et kurs for å lage falsk identitet, og i år stiller de som Music Angels by N1B, som har prestert å bli booket til Slottsfjellfestivalen.

Hvor kommer de fra?

Det startet da Christa Barlinn Korvald, Sunniva Aurora Dybvig og Herman Breda Enkerud møttes som grafisk design-studenter på Kunsthøgskolen i Oslo.

Full disclaimer: Sistnevnte er en god venn av meg.

Siden har Erlend Peder Kvam også blitt med på laget.

I begynnelsen fungerte Narves1biblioteket som en alternativ distributør av fanziner og tegneserier. Med tiden har de imidlertid ekspandert, og er nå lettest å forstå som et slags kunstnerkollektiv. Selv, er det visst imidlertid viktig for dem å fremstå som et konsern:

– Narves1biblioteket er et multikonsern, som gjennom sine utallige underavdelinger og datterselskap arbeider med å produsere godt og yndet innhold. Ut av Narves1biblioteket kommer klær, tegneserier, julefilmer, kiosker, hypermarkeder, akademisk undervisningsmateriell, tv-reportasjer, web-tjenester, catering og populærmusikk, sier Narves1biblioteket til Subjekt.

Narves1biblioteket har gjort seg synlig i tegneseriemiljøet her hjemme, så vel som internasjonalt. (Foto: Narves1biblioteket).

Kjente fjes i tegneseriemiljøet

Narves1biblioteket har først og fremst markert seg i Oslos tegneseiriemiljø, hvor de til gjengjeld har fått en høy stjerne i manges øyne. Under årets Oslo Comix Expo, fikk de æren av å avslutte hele festivalen med en performance – eller rettere sagt et show.

Narves1biblioteket benyttet anledningen til å introdusere en ny underavdeling av sitt multikonsern – Music Angels of N1B.

Vi kan ikke spre falske nyheter her, men har det vanskelig for å korrigere det de sier også. La oss ta dem med en klype salt:

– Music Angels of N1B er poptrioen bestående av Hedina, Seber Rou og Lucille Nicks. Bandet har søkt seg unna offentligheten i et halvt tiår, men når de endelig gjenforenes i år, så skjer det med et smell, forteller Narves1bibloteket.

Under konserten på Oslo Comix Expo sto hæla i taket da Music Angels hadde sin opptreden, og Narves1biblioteket selv sier de var svært fornøyd med publikums respons:

– Forventningene i forkant av konserten var stort sett labre, mange mente en reunion-konsert ville være å melke en allerede sliten ku. Kvelden 9. juli viste derimot noe helt annet og publikum kom svette og glade ut av lokalet. 

Music Angels of N1B startet sin «reunion-tour» på Oslo Comix Expo. (Foto: Narves1biblioteket).

Søker Slottsfjell-kjærlighet

Det er på ingen måte lett å se for seg hva som vil skje når Music Angels of N1B entrer humorscenen på Slottsfjell i kveld. Det eneste som er sikkert er at de vil være iført sine karakteristiske masker. Music Angels of N1B er som bevegelige tegneseriefigurer.

– Hvert av medlemmene i trioen har etablert seg med respektable solokarrierer, og det er derfor det er ekstra gøy å kunne se dem på samme scene igjen. Vi har også med oss et fullt crew av dansere, og noen overaskelser som fansen kommer til å elske, forteller Narves1biblioteket, og fortsetter:

– Vi skal gi alt og håper at festivalgjengerne har forståelse for at dette er en del av en lengre turné, og at jentene jobber med å gi alt de har hver eneste kveld.

I tillegg til Music Angels of N1B selv, er også gruppas produsenter, Erik Barlinn Korvald og Trygve Ihlen Selnes, på plass på Slottsfjell.

Lucille er en av de tre hovedkarakterene i Music Angels of N1B. (Foto: Narves1biblioteket).

Vil bli Norges Red Bull

Siden oppstarten har Narves1biblioteket hatt en mengde ambisiøse prosjekter. I 2016 åpnet de «Narves1bibliotekets opplevelsessenter» på Galleri Bokklubben i Bergen og «OBS! Narves1biblioteket Hypermarked».

I fjor lagde de julefimen «Jules1biblioteket», som nå har kommet til andre juryrunde for Høstutstillinga 2018.

– Vi har som mål å eie kulturprodukter innen flest mulig felt og håper etterhvert å kunne etablere oss som Norges svar på Red Bull-konsernet, forklarer Narves1biblioteket.

De er veldig fornøyde med prosjektet Music Angels of N1B, for at det gir dem en fot i det norske musikkmiljøet: 

– Vi er ekstremt stolte over å endelig kunne presentere oss som en del av det norske musikkmiljøet. 

I juni hadde Narves1biblioteket en stor utstilling i Paris. (Foto: Narves1biblioteket).

Stor utstilling i Paris

Narves1biblioteket har hatt litt av et år. I tillegg til at de nå spiller på Slottsfjell, var de for en knapp måned siden i Paris, hvor de holdt utstillingen «Narvés LUX»:

– Utstillingen fortalte om Narves1biblioteket ganske ukjente europeiske bakgrunn, og en verden preget av tung velstand og flere former for kapital. Vi mener at Narves1biblioteket har noe å tilby for en hver, også de mest priveligerte.

Haha.

For at det franske publikummet skulle kunne få bedre forståelse av utstillingen produserte Narves1biblioteket en audioguide på fransk til utstillinga:

– Vi ville at vårt franske publikum skulle gå i dybden og lære om den luksuriøse verden.