Kunst på Slottsfjell

Ikke gå glipp: Narves1biblioteket står for det mest kunstneriske innslaget på Slottsfjell

Narves1biblioteket
Narves1biblioteket
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

– Vi er klare for å levere en magisk, boblende kveld på Slottsfjell.

Kunstkollektivet Narves1biblioteket er ganske vanskelig å forstå seg på. I mars i år arrangerte de en «fake leg workshop», ja, et kurs for å lage falsk identitet, og i år stiller de som Music Angels by N1B, som har prestert å bli booket til Slottsfjellfestivalen.

Hvor kommer de fra?

Det startet da Christa Barlinn Korvald, Sunniva Aurora Dybvig og Herman Breda Enkerud møttes som grafisk design-studenter på Kunsthøgskolen i Oslo.

Full disclaimer: Sistnevnte er en god venn av meg.

Annonse

Siden har Erlend Peder Kvam også blitt med på laget.

I begynnelsen fungerte Narves1biblioteket som en alternativ distributør av fanziner og tegneserier. Med tiden har de imidlertid ekspandert, og er nå lettest å forstå som et slags kunstnerkollektiv. Selv, er det visst imidlertid viktig for dem å fremstå som et konsern:

– Narves1biblioteket er et multikonsern, som gjennom sine utallige underavdelinger og datterselskap arbeider med å produsere godt og yndet innhold. Ut av Narves1biblioteket kommer klær, tegneserier, julefilmer, kiosker, hypermarkeder, akademisk undervisningsmateriell, tv-reportasjer, web-tjenester, catering og populærmusikk, sier Narves1biblioteket til Subjekt.

Narves1biblioteket har gjort seg synlig i tegneseriemiljøet her hjemme, så vel som internasjonalt. (Foto: Narves1biblioteket).

Kjente fjes i tegneseriemiljøet

Narves1biblioteket har først og fremst markert seg i Oslos tegneseiriemiljø, hvor de til gjengjeld har fått en høy stjerne i manges øyne. Under årets Oslo Comix Expo, fikk de æren av å avslutte hele festivalen med en performance – eller rettere sagt et show.

Narves1biblioteket benyttet anledningen til å introdusere en ny underavdeling av sitt multikonsern – Music Angels of N1B.

Vi kan ikke spre falske nyheter her, men har det vanskelig for å korrigere det de sier også. La oss ta dem med en klype salt:

– Music Angels of N1B er poptrioen bestående av Hedina, Seber Rou og Lucille Nicks. Bandet har søkt seg unna offentligheten i et halvt tiår, men når de endelig gjenforenes i år, så skjer det med et smell, forteller Narves1bibloteket.

Under konserten på Oslo Comix Expo sto hæla i taket da Music Angels hadde sin opptreden, og Narves1biblioteket selv sier de var svært fornøyd med publikums respons:

– Forventningene i forkant av konserten var stort sett labre, mange mente en reunion-konsert ville være å melke en allerede sliten ku. Kvelden 9. juli viste derimot noe helt annet og publikum kom svette og glade ut av lokalet. 

Music Angels of N1B startet sin «reunion-tour» på Oslo Comix Expo. (Foto: Narves1biblioteket).

Søker Slottsfjell-kjærlighet

Det er på ingen måte lett å se for seg hva som vil skje når Music Angels of N1B entrer humorscenen på Slottsfjell i kveld. Det eneste som er sikkert er at de vil være iført sine karakteristiske masker. Music Angels of N1B er som bevegelige tegneseriefigurer.

– Hvert av medlemmene i trioen har etablert seg med respektable solokarrierer, og det er derfor det er ekstra gøy å kunne se dem på samme scene igjen. Vi har også med oss et fullt crew av dansere, og noen overaskelser som fansen kommer til å elske, forteller Narves1biblioteket, og fortsetter:

– Vi skal gi alt og håper at festivalgjengerne har forståelse for at dette er en del av en lengre turné, og at jentene jobber med å gi alt de har hver eneste kveld.

I tillegg til Music Angels of N1B selv, er også gruppas produsenter, Erik Barlinn Korvald og Trygve Ihlen Selnes, på plass på Slottsfjell.

Lucille er en av de tre hovedkarakterene i Music Angels of N1B. (Foto: Narves1biblioteket).

Vil bli Norges Red Bull

Siden oppstarten har Narves1biblioteket hatt en mengde ambisiøse prosjekter. I 2016 åpnet de «Narves1bibliotekets opplevelsessenter» på Galleri Bokklubben i Bergen og «OBS! Narves1biblioteket Hypermarked».

I fjor lagde de julefimen «Jules1biblioteket», som nå har kommet til andre juryrunde for Høstutstillinga 2018.

– Vi har som mål å eie kulturprodukter innen flest mulig felt og håper etterhvert å kunne etablere oss som Norges svar på Red Bull-konsernet, forklarer Narves1biblioteket.

De er veldig fornøyde med prosjektet Music Angels of N1B, for at det gir dem en fot i det norske musikkmiljøet: 

– Vi er ekstremt stolte over å endelig kunne presentere oss som en del av det norske musikkmiljøet. 

I juni hadde Narves1biblioteket en stor utstilling i Paris. (Foto: Narves1biblioteket).

Stor utstilling i Paris

Narves1biblioteket har hatt litt av et år. I tillegg til at de nå spiller på Slottsfjell, var de for en knapp måned siden i Paris, hvor de holdt utstillingen «Narvés LUX»:

– Utstillingen fortalte om Narves1biblioteket ganske ukjente europeiske bakgrunn, og en verden preget av tung velstand og flere former for kapital. Vi mener at Narves1biblioteket har noe å tilby for en hver, også de mest priveligerte.

Haha.

For at det franske publikummet skulle kunne få bedre forståelse av utstillingen produserte Narves1biblioteket en audioguide på fransk til utstillinga:

– Vi ville at vårt franske publikum skulle gå i dybden og lære om den luksuriøse verden.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar