Sponset artikkel

Dette er arrangementene du bør med deg under Oslo Kulturnatt

Oslo Kulturnatt
Oslo Kulturnatt
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

I kveld braker det løs for et av Norges største kulturarrangementer. I havet av ting å sjekke ut, har vi plukket ut det aller viktigste.

Fra morgen til langt på natt kan du i dag oppleve store og mindre kulturarrangementer rundt omkring i hovedstaden. Kvaliteten er gjennomgående skyhøy.

Årets kulturnatt byr på det største programmet noensinne og det er lett å bli overveldet av alle mulighetene. Men, ikke vær redd for valgets kvaler – vi har lest programmet for deg, her er det du bør sjekke ut under Oslo Kulturnatt.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

Litt av hvert hos Røverstaden

(Munkedamsveien 15, fra kl. 07.00-00.00)

Om du er av typen som synes det er stress å bevege seg fra sted til sted under Oslo Kulturnatt, er Røverstaden stedet for deg. Fra 07.00 om morgenen til langt ut i de sene nattetimer tilbyr det nyoppstartede kulturhuset på både frokost, utstillingsåpning, kunstnersamtale, filmvisning og etterfest. Litt av poenget med Oslo Kulturnatt er imidlertid å komme seg ut og se forskjellige ting rundt om i byen, så om du kjenner deg frisk og rask er det kanskje greit å bevege seg videre etterhvert.

Annonse

Les mer HER.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

Badstu og Bad, samt litteraturfestival på Salt

(Langkaia 1, kl. 16.00-22.00)

På Langkaia arrangerer Sørenga Badstu- og Helårsbadeanstalt organisert bading med Badstu. Om du føler for å ta deg en dukkert, selv om været er i ferd med å bli kaldere, har du her også anledning til å varme deg opp etterpå. På Salt kan du også få med nye litteraturfestivalen «God natt, Oslo» som arrangerer både forfattersamtaler og opplesninger med norske og internasjonale forfattere. Sistnevnte arrangement gir bort fem billetter, så det er første mann eller kvinne til mølla!

Les mer HER.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

Kim Dürbeck på Sentralen

(Øvre Slottsgate 3, kl. 16.00-20.00)

Musikkprodusent og dj Kim Dürbeck inntar Sentralen, hvor han spiller lune beats utover ettermiddagen. Dürbeck utgjør halvparten av duoen Superkind og det er hans forkjærlighet til tidløse disco-produksjoner, techno og tolvtommer singler som vanligvis legger grunnlaget hans DJ-set. Det er gode sjanser for at du får varma opp både dansefoten, men også appetitten når Sentralen byr på sin hjemmelagde Chilli con Carne. Dette funker som et utmerket vorspiel til de mange etterfestene som går av staben senere på kvelden!

Les mer HER.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

Omvisning på Misfornøyelsesbar

(Storgata 36, kl. 16.00-03.00)

Misfornøyelsesbar er utvilsomt Oslos mest ikoniske bar. Baren, som er skapt av kunstner Christopher Nielsen, har et interiør få kan måle seg med, som ikke kan beskrives som annet enn kunst. Spesielt for kulturnatten er at guider vil vise deg rundt i Nielsens verk. Her kan du bli introdusert for walk-in kunstverk, tivoli, horrorkabinett og annen mørk konseptualisme, samt slukke tørsten. Men, styr unna den beryktede misfornøyelsespilsen – full pris for en halv øl… niks!

Les mer HER.

Bygg din egen drømmebolig på Nasjonalmuseet avdeling arkitektur. (Foto: Oslo Kulturnatt).

Arkitekturverksted på Nasjonalmuseet

(Bankplassen 3, fra kl. 17.00-19.00)

De siste månedene har man kunnet se utstillingen «Visning» i Nasjonalmuseet avdeling arkitektur sine lokaler. Under Oslo Kulturnatt holder museet kveldsåpent og inviterer til både omvisning og konsert, så vel som et arkitekturverksted hvor du kan bygge din egen drømmebolig i målestokk 1:30. For oss som ikke kommer inn på boligmarkedet i overskuelig fremtid er dette en glimrende anledning til å drømme seg bort og inn i en verden hvor Oslos boligpriser er på et overkommelig nivå. Det er i tillegg muligheter til å lære hvorfor boligmarkedet er så fucked up i utstillingen. Perfekt!

Les mer HER.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

Kunstner- og kuratorsamtale på Tegnerforbundet

(Rådhusgata 17, kl. 18.00)

Hos Tegnerforbundet kan du få en skikkelig gjennomgang av deres nåværende utstilling med Tegneklubben. Kunstnergruppa, som består av Paul Dring, Terje Nicolaisen, Ulf Carlsson, Martin Skauen og Bjørn Bjarre, stiller til samtale med utstillingens kurator, Monica Holmen. Gjennom tegninger kommenterer Tegneklubben dagsaktuelle tema, kunst, kunstverdenen og mye mer. Tegningene signeres ikke og anses som resultatet av kollektivt arbeid.

Les mer HER.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

Gratis filmvisning med Cinemateket og Oslo/Fusion filmfestival

(Dronningens gate 16, kl. 19.00-21.30)

Siden 1990 har Oslo/Fusion filmfestival  årlig presentert norske og internasjonale spillefilmer, dokumentarer og kortfilmer med skeiv tematikk, og fokus på lesbiske, homofile, bifile, trans- og intersexpersoner, samt mennesker med andre kjønnsidentiteter og uttrykk. Under Oslo Kulturnatt vil filmfestivalen, i samarbeid med Cinemateket, gi publikum en smakebit til årets festival som avholdes senere denne måneden.

Les mer HER.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

Kulturnatt på Kunstnernes Hus

(Wergelandsveien 17, kl. 19.00-23.00)

Kunstnernes Hus inviterer til en kunstkveld uten like. I kinosalen viser de sin nye kunstfilmserie «Silver Series» med fire filmer av den franske kunstneren Pierre Huyghe. Deretter blir det performance med kunstnergruppen SUPERNOVA, hvor dans og kunst smelter sammen til en fullendt kunstopplevelse. Kunstner Christine Ölund tar over stafettpinnen kl. 21.30, og snurrer plater til Kunstnernes Hus stenger dørene. I tillegg til alt dette, blir det gratis inngang til Høstutstillingen, som for øyeblikket opptar husets utstillingssaler.

Les mer HER.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

«Dans, for satan!» på Black Box Teater

(Marstrandgata 8, kl. 20.00-00.00)

På Black Box Teater kan du se forestillingen «Dans, for satan!» som byr på en fengslende refleksjon rundt kjønn og seksualitet. Likestilling drøftes på en humoristisk måte, samtidig som det også stilles spørsmål ved hvor langt vi egentlig har kommet. Utøveren skifter mellom å inneha makt, bli fratatt makt og å bli styrt av andre. Etter forestillingen blir det livekonsert med Pieces of Juno & VJ Lionhelmet og dj-set med PURPURRPURPLE.

Les mer HER.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

Dragshow på Elsker

(Kristian IVs gate 9, kl. 20.00, 21.00 og 22.00)

For alle som elsker RuPaul’s Drag Race er Elsker stedet å oppsøke under Oslo Kulturnatt. Det nyoppstartede konseptet Open Drag Scene arrangerer dragshow med noen av hovedstadens beste dragartister. Arrangøren lover dragqueens, dragkings, enhjørninger, glitter og god stemning. Showet blir arrangert tre ganger i løpet av kvelden og varer en halvtime. Det kan nok lønne seg å møte opp i god tid.

Les mer HER.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

Utekino med «Donnie Darko»

(Nedre Foss Park, kl. 20.00)

I samarbeid med Arthaus og Film fra Sør, arrangerer det nye kulturhuset Vega Scene utekino på Grünerløkka. Her kan du få med deg Richard Kellys kultklassiker «Donnie Darko» fra 2001. I filmen møter vi tenåringen Donnie – en smart, men forstyrra ung mann, som en natt får besøk av en stor (og ganske ekkel) kanin. Kaninen forteller Donnie at verden vil gå om 28 dager, filmen forteller videre hva som skjer de følgende dagene. Dette er en film som alle burde se, og hvem elsker ikke utekino? Etter filmvisningen arrangerer Vega Scene etterfest på Revolver.

Les mer HER.

(Foto: Oslo Kulturnatt).

«De dødes tjern» på Frysja

(Kjelsåsveien 145 A, kl. 20.00)

Det blir også film på Frysja kunstnersenter, hvor de viser den norske klassikeren «De dødes tjern» fra 1958. Filmen er basert Bernhard Borges (André Bjerkes psevdonym) roman, og er regissert av Kåre Bergstrøm. Tross sin alder, er «De dødes tjern» en film som holder seg. Den er Spennende, skummel og fortryllende!

Les mer HER.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar