Julie Håkanssons
Ung og lovende

Østkantrapperen Yomi (16) har allerede blitt signert til et av verdens største plateselskaper

Men først og fremst skal han fullføre videregående.

– Jeg er veldig stolt av å kunne si at jeg kommer fra Stovner. Det vil jeg alltid være. Det er en fantastisk bydel, og jeg er vokst opp her, sier Yomi.

Derfor føltes det naturlig for 16-åringen å bidra musikalsk til den kinoaktuelle norske ungdomsfilmen «Battle». Filmen trengte et soundtrack, og Yomi hadde allerede tenkt ut låta da de sendte ham en forespørsel.

– Det føltes så riktig. Fordi jeg også har hatt kjærlighetsproblemer, hehe. Men spøk til side, så er handlingen i «Battle» lagt hit, til østkanten, så jeg kjente meg igjen i tematikken. Jeg følte på en «connection», sier tenåringen.

Hør «Unnskyld» her:

(Foto: Julie Håkanssons.)

Mestringsfølelse

Det som startet som en lek med mestringsfølelsen har blitt en karrierevei for 16-åringen fra Stovner. Yomi ble signert på Warner Music i 2017, og har så langt gitt ut tre låter.

– Noen ganger kan det starte med en setning eller melodi. Men som regel starter det alltid med en idé jeg får i studioet hjemme, eller når jeg er ute, sier Yomi.

Han gikk rett i session med sine makkere Skinny Days og Clairmont, like etter å ha sett et utkast av «Battle». Det som var en samtale fløt over i å bli til tekst og låt i «Unnskyld».

– Jeg gleder meg til å ha studio-sessions. Å lage musikk gjør meg glad, sier han.

– Og jeg begynte med musikk fordi jeg hadde ting jeg ville si. Jeg fikk mestringsfølelse av det i ung alder, da jeg startet med det.

Yomi er aktuell med låta til ungdomsfilmen «Battle», basert på romanen med samme navn av Maja Lunde. (Foto: Julie Håkanssons.)

Ung kjærlighet

Ved siden av videregåendeløpet, har Yomi sluppet låtene «Kom nærmere», «Ta det ned» og «Erfaring». De handler alle om en tematikk som den nyere generasjonen unge rappere, som Cezinando, Arif og Karpe Diem har stått i bresjen for, nemlig utleverende tekster om egen sårbarhet og kjærlighet, som flørter mye med pop-estetikk.

– Kjærligheten er min største inspirasjon. Kjærligheten jeg har til mine nærmeste.

Om det blir kun kjærlighetslåter i fremtiden gjenstår å se, for Yomi har ingen planer om å gi seg med musikken. Tvert imot.

– Karrieren min har starta as. Det har alltid vært musikk, og sånn det skal fortsette, sier han selvsikkert.

– Jeg har alltid hatt skikkelig troa på at jeg skal klare dette med musikken, og klare å leve av det. Å nå mine mål, og så lage noen flere.

Men hverdagen banker også på soveromsdøra mandag morra i Yomis liv:

– Fokuset er fortsatt på skolen, og det er å fullføre videregående, først og fremst.