Stort potensiale, medium atitude

Tampen brenner for Lil Halima

Jonathan Vivaas Kise
Jonathan Vivaas Kise
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.

Men det er ikke glovarmt helt enda.

Lil Halima (19) ble snappet opp av Universal som fant henne på Instagram. Jenta fra Troms spiller en god blanding pop, r&b og hiphop. En sjelfull stemme med en hel del sårhet.

I en tid hvor artister som SZA, Kali Uchis og Jorja Smith leder en slags soul og r&b renessanse, har mange norske artister funnet et uttrykk som flørter med den samme bølgen – og godt er det.

Lillian Halima er en av de siste i rekken som har funnet seg til rette i denne nisjen, og på sin EP debut «Love songs for bad lovers» hører vi en artist som prøver å finne seg musikalsk – en låt av gangen.

Tampen brenner for Lil’ Halima. (Foto: Jonathan Vivaas Kise).

Den velmenende komfortsonen

Prosjektet starter med sin svakeste låt. «Train» er for tam i produksjon og sound. Den låter for poppete sammenlignet med resten. Det høres ut som en Universal-låt, ikke en Lil Halima-låt. Stemmen hennes bekles best med en produksjon som er på hiphop-siden av lydbildet med snares, kicks og en roligere basslinje.

Annonse

Produksjon og vokal går perfekt sammen på «Would U», en lo-fi-hiphop beat av rang hvor Halima har en varm og klar stemme i versene. Droppet har en sløy basslinje akkompagnert av marimba! Marimba er alltid bra. På slutten av låten drar hun en liten Ella Fitzgerald og scatter litt på outroen.

Av og til lener Halima seg litt for mye på vibratoen i produksjon og stemme, så mye at hun nesten høres skjelven eller nervøs ut. Det trenger hun ikke. Hun kan ta en side fra vokalboken til avdøde Amy Winehouse eller Norges egen Charlotte dos Santos for varmen og stødigheten.

Halima har blitt skutt så fort inn i disse musikkgreiene at hun ikke helt har rukket å finne ut hva hun er komfortabel med. På låter som «Bother» og «Jasmine» virker hun å ha funnet formen.

Men så mister hun den igjen på den svakt produserte «Effortless». En låt som er alt annet en uanstrengt. Produksjonen er sløv hiphop laget i FL-Studio av en som akkurat har oppdaget FL-Studio.

Med årene kommer selvtillit

Lil Halima viser rammeverket av noe stort på «Love song for bad lovers». Både Halima selv og sjangeruttrykket er for usikkert. Her bør det være opp til henne selv og ikke label eller andre å bestemme hvordan det skal låte videre. Jeg krysser fingrene for mer soul og attitude, mer Ella Fitzgerald!

Hør albumet i sin helhet her:

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar