Stort potensiale, medium atitude

Tampen brenner for Lil Halima

Men det er ikke glovarmt helt enda.

Lil Halima (19) ble snappet opp av Universal som fant henne på Instagram. Jenta fra Troms spiller en god blanding pop, r&b og hiphop. En sjelfull stemme med en hel del sårhet.

I en tid hvor artister som SZA, Kali Uchis og Jorja Smith leder en slags soul og r&b renessanse, har mange norske artister funnet et uttrykk som flørter med den samme bølgen – og godt er det.

Lillian Halima er en av de siste i rekken som har funnet seg til rette i denne nisjen, og på sin EP debut «Love songs for bad lovers» hører vi en artist som prøver å finne seg musikalsk – en låt av gangen.

Tampen brenner for Lil’ Halima. (Foto: Jonathan Vivaas Kise).

Den velmenende komfortsonen

Prosjektet starter med sin svakeste låt. «Train» er for tam i produksjon og sound. Den låter for poppete sammenlignet med resten. Det høres ut som en Universal-låt, ikke en Lil Halima-låt. Stemmen hennes bekles best med en produksjon som er på hiphop-siden av lydbildet med snares, kicks og en roligere basslinje.

Produksjon og vokal går perfekt sammen på «Would U», en lo-fi-hiphop beat av rang hvor Halima har en varm og klar stemme i versene. Droppet har en sløy basslinje akkompagnert av marimba! Marimba er alltid bra. På slutten av låten drar hun en liten Ella Fitzgerald og scatter litt på outroen.

Av og til lener Halima seg litt for mye på vibratoen i produksjon og stemme, så mye at hun nesten høres skjelven eller nervøs ut. Det trenger hun ikke. Hun kan ta en side fra vokalboken til avdøde Amy Winehouse eller Norges egen Charlotte dos Santos for varmen og stødigheten.

Halima har blitt skutt så fort inn i disse musikkgreiene at hun ikke helt har rukket å finne ut hva hun er komfortabel med. På låter som «Bother» og «Jasmine» virker hun å ha funnet formen.

Men så mister hun den igjen på den svakt produserte «Effortless». En låt som er alt annet en uanstrengt. Produksjonen er sløv hiphop laget i FL-Studio av en som akkurat har oppdaget FL-Studio.

Med årene kommer selvtillit

Lil Halima viser rammeverket av noe stort på «Love song for bad lovers». Både Halima selv og sjangeruttrykket er for usikkert. Her bør det være opp til henne selv og ikke label eller andre å bestemme hvordan det skal låte videre. Jeg krysser fingrene for mer soul og attitude, mer Ella Fitzgerald!

Hør albumet i sin helhet her:

 

Nyheter

Om Subjekt

Subjekt er et tidsskrift og nettsted for etikk og estetikk i kunst og kultur. De fysiske utgavene er riksdistribuert gjennom Interpress og kommer plutselig. Magasinet ble først lansert som et subjektivt papirmagasinformat med redaktøren som eneste bidragsyter i 2012. I 2014 kom den vanskelige andreutgaven på over 240 sider, med 30 bidragsytere. I 2017 ble Subjekt.no lansert, med papirmagasinet som ryggrad. Subjekt er utgitt med støtte fra Stiftelsen Fritt Ord.

Bidra? · Annonsere? · Ris/ros/kontakt? · Les mer om Subjekt.

2019 © Alle rettigheter reservert Subjekt, utgitt av Perfektum Partisipp AS. Redaktør og ansvarlig utgiver: Danby Choi.