Jan Khür
Stillingsutlysning

Subjekt søker ny kunstredaktør

Er du, eller noen du kjenner, den vi ser etter?

Subjekts avtroppende kunstredaktør har takket ja til nye og spennende utfordringer i kunstverden. Akkurat som med kunstredaktøren før henne igjen, går de fra Subjekt til attraktive fulltidsstillinger i kulturlivet.

Derfor ser vi etter en ny kunstredaktør og ansatt, til fast deltidsstilling (60 prosent) ved Subjekts kontor på Grünerløkka.

Hun eller han skal utvikle Subjekts dekning av det norske kunstfeltet i tett samarbeid med ansvarlig redaktør og øvrig redaksjon.

Søknadsfrist 15. november!

Om Subjekt

Subjekt er et ungt og kritisk kulturjournalistisk nettidsskrift som blir utgitt av medieproduksjonsselskapet Perfektum Partisipp AS.

Aksjeselskapets hovedvirksomhet er utgivelse av Subjekt, herunder produksjon av journalistikk og salg av markedsføring rettet mot Subjekts spennende målgruppe. Utover dette går Perfektum Partisipp AS’ kommersielle virke ut på salg av medieproduksjon, mediekommunikasjon og mediedesign.

Subjekt ble utgitt lenge før Perfektum Partisipp AS ble stiftet, og før tidsskriftet hadde kommersiell virksomhet. Først som et idealistisk papirtidsskrift, lansert våren 2013, og på nett i januar 2017. Siden, og på kort tid, har Subjekt blitt et definerende nettmedium med mange engasjerte følgere og lesere. Subjekt opptrer etter Vær Varsom-plakaten og har et mål om å utvikle kulturjournalistikken i en sunn retning.

Subjekt ønsker ikke å nå flest, men best, og vekker særlig engasjement hos et ungt, kritisk og innflytelsesrikt publikum med god smak. Leserne har mangfoldig bakgrunn, men målgruppen er i hovedsak bosatt i storbyene, og i alderen 18-30 år.

Kjerneredaksjonen består av ansvarlig utgiver og sjefredaktør Danby Choi, prosjekt- og markedsansvarlig Truls Berg-Hansen, musikkredaktør Ida Madsen Hestman, avtroppende kunstredaktør Una Mathiesen Gjerde og en rekke journalister og fotografer med frilanstilknytning.

Om stillingen

Nå søker vi en ny kunstredaktør med god smak, allsidighet, skarp penn og god oversikt over det norske kunstfeltet – til en 60 prosent deltidsstilling, med tiltredning januar 2019, eller diskutabelt noe tidligere eller senere.

Erfaring eller utdanning innen journalistikk er et pluss, men ikke et krav. Stillingen krever god forståelse for kultur, kunstnerisk kvalitet og presseetikk. 

Subjekts kunstredaktør skal etter hvert se seg selv i journalistbransjen — ikke i kunstbransjen, men stillingen krever og byr på å ha god oversikt over bransjen og feltet. Vår nye kunstredaktør bør også forstå hva som vektlegges i kunstnerisk kvalitet, og ha en god forståelse for kunst- og kulturpolitikk, det norske kulturlandskapet og den norske samtidskunstscenen.

Kunstredaktørens oppgaver blir også å engasjere nye skribenter og journalister til å dekke forskjellige kulturfelt journalistisk, i tett samarbeid med ansvarlig redaktør.

Vår nye kunstredaktør bør takle høyt tempo og ha en god digital forståelse, og vite hvordan man kommuniserer til et ungvoksent publikum.

Arbeidsgiver: Perfektum Partisipp AS
Stillingstittel: Kunstredaktør
Sted: Oslo, Grünerløkka
Stillingsbrøk: 60%

Arbeidsoppgaver

· Skrive og publisere artikler hyppig
· Engasjere flere i redaksjonen
· Oppfølging og desking av andres bidrag
· Utvikle debatter, arrangementer, o.l. med ansvarlig redaktør
· Andre redaksjonslederoppgaver

Ønskede kvalifikasjoner

· Meget gode norskkunnskaper
· God forståelse for kritisk kulturjournalistikk
· Utdanning er ønskelig, men ikke et krav
· God samtidsforståelse

Personlige egenskaper

· Etisk, kritisk, fri
· Gode kommunikasjonsevner
· Sosial: Både selvstendig og en god lagspiller
· Effektiv

Vi tilbyr

· Stort vekstpotensiale
· Mye rom til personlige ytringer og meninger
· Mye rom til å definere et voksende kulturnettsted
· Spennende, givende arbeidsoppgaver
· Kontorplass på Grünerløkka i Oslo
· Forsikring og pensjon gjennom Storebrand

Slik søker du

CV og søknad rettes til daglig leder i Perfektum Partisipp AS og ansvarlig utgiver av Subjekt, Danby Choi, på mail: danby@subjekt.no. Spørsmål om stillingen(e) kan også rettes til Danby Choi på mail eller telefon: 980 37 475. Søknadsfrist 15. november 2018. Alle søkere vil bli kontaktet innen 22. november. Aktuelle kandidater møter til jobbintervju.

Noen av Subjekts bidragsytere. (Foto: Jan Khür.)