Subjektprisen 2018

Nå kan du nominere til Subjektprisen 2018

For første gang i år, vil Subjekt hedre de vi mener er de viktigste bidragsyterne til ungt norsk kulturliv, med vår egne prisutdeling i Oslo neste måned. Nå åpner vi for nominasjoner fra våre lesere.
For første gang i år, vil Subjekt hedre de vi mener er de viktigste bidragsyterne til ungt norsk kulturliv, med vår egne prisutdeling i Oslo neste måned. Nå åpner vi for nominasjoner fra våre lesere.
For første gang i år, vil Subjekt hedre de vi mener er de viktigste bidragsyterne til ungt norsk kulturliv, med vår egne prisutdeling i Oslo neste måned. Nå åpner vi for nominasjoner fra våre lesere.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er For første gang i år, vil Subjekt hedre de vi mener er de viktigste bidragsyterne til ungt norsk kulturliv, med vår egne prisutdeling i Oslo neste måned. Nå åpner vi for nominasjoner fra våre lesere.

Årets utstilling. Årets kunstner. Årets galleri/museum. Årets musikkutgivelse. Årets artist. Årets klubb. Årets klubbkonsept. Årets stemme.

I desember skal vi hedre og løfte frem vinnerne av Subjektprisen 2018 – de vi mener har vært de viktigste bidragsyterne til den norske kunst- og musikkscenen, samt offentligheten, det inneværende året.

For å kunne dele ut prisen innen nyttår, har vi valgt å kalle Subjektåret for desember til november. Man kan eksempelvis nominere en utgivelse som ble lansert i desember 2017.

De fleste nominasjoner er allerede vurdert og gjort rede for, internt i Subjekts redaksjonelle jury. Men i denne nominasjonsrunden vil Subjekts lesere kunne nominere minst én kandidat til de åtte respektive kategoriene. Den endelige nominasjonslisten lanseres på Subjekt.no gjennom neste uke.

Annonse

Skjemaet stenger fredag 23. november kl. 16.00!

Fra mandag 26. november til lørdag 1. desember lanseres nominasjonslistene for de åtte forskjellige kategoriene, og med mulighet til å stemme, frem til og med fredag 7. desember. Prisen deles ut på Jaeger i Oslo i desember.

Subjekts heder og ære ligger i nominasjonene og de publiserte nominasjonsgrunnlagene. Herfra er det opp til Subjekts lesere å kåre vinnerne av Subjektprisene 2018.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar