Helge Brekke
Resa (21) er lei av kjærlighetslåter:

– Jeg er mye mer enn et knust hjerte

Musikkstudenten Theresa Frostad Eggesbø er for mange kjent som «Skam»-Sonja. Nå er hun i full gang med å etablere seg som Resa – en artist vel verdt å følge med på.

– Jeg har vært litt sint på meg selv i det siste, fordi jeg har samlet opp alle sangene mine, og innsett at 94 prosent av dem handler om kjærlighet. Og mange av dem om eksen min.

Hun er kanskje mest kjent fra NRK-serien «Skam», som den noe bitre eks-kjæresten til hovedkarakter Even. Og få visste at Resa, hvis egentlige navn er Theresa Frostad Eggesbø (21), studerte musikk på LIPA i Liverpool.

Men så er hun her, på fotoshoot med Subjekt, og snakker om sin andre singel, «God Is Drunk», som nettopp ble sluppet.

Hør låta her:

Personlig seier

– Jeg vet at jeg har så mye mer å si enn at hjertet mitt ble knust – akkurat da var det bare så altoppslukende. Så jeg ville skrive noe annet, ikke bare sitte inne med de tekstene og dyrke de triste følelsene om en mann som egentlig ikke representerer meg selv, sier hun.

– Det er en av de første sangene jeg skrev som ikke handlet om eksen min. Det var en personlig seier. Det var ikke om en fyr eller kjærlighet i det hele tatt.

Det er visst ikke så ideelt. Det er heller ikke ideelt å slippe singel i juletider, mener hun.

– Men på grunn av den litt blasfemiske tematikken og litt tyngre følelsen, så tenker jeg at det er litt interessant å slippe den i begynnelsen av advent. I tillegg til at det ikke er en veldig typisk hitsingel, uansett.

«God Is Drunk» kan minne om en folk-låt i oppbygningen, men er mer udefinerbar i sin sound. En ganske jordnær produksjon som veksler sømløst mellom partier hvor vokalen og instrumentalen sveller, og når det er lavt og mer nøkternt.

– Jeg syns det var et godt bilde, en metafor som kan forklare hvorfor så mye går galt i verden. Han må jo være full! Det er ikke en nyansert religionskritisk sang. Jeg ville bare male et litt morsomt bilde av en alvorlig sak, sier hun.

Låtene til Resa har endelig forlatt telefonen. (Foto: Helge Brekke)

Blir bedre av å studere

Eggesbø har drevet med musikk lenge, men i starten kom ikke melodiene og tekstene lenger enn at de ble lagret på telefonen. Men så begynte ting å skje. Førstesingelen, «Sassy» kom tidligere i år.

Selv om hun har drevet med musikk i mange år, var det å starte på Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), der hun går i dag, første gang hun faktisk studerte musikk.

– Det var alltid noe jeg hadde lyst til å gjøre. Ville bli bedre på piano og gitar. Jeg merket at hvis jeg skulle jobbe med andre, hadde jeg et større behov for å være litt mer faglig god.

Dessuten er det studiene som gjør at hun blir inspirert av helt andre ting enn kjærlighet, noe hun gjorde før når hun studerer musikk, mener hun,

– Jeg hadde så vidt hørt på jazz før jeg begynte på LIPA – nå er jeg helt forelsket i det. Jeg vet ikke om det gjelder alle, men jeg som artist blir en bedre musiker av å studere.

Du blir en bedre musiker av å studere?

– Absolutt. Eller, jeg vet ikke om det gjelder alle, men jeg som artist blir hvert fall en bedre musiker av å studere musikk, avslutter hun.

Hun er Resa, men egentlig Theresa Frostad Eggesbø. (Foto: Helge Brekke)