Foto: Ida Madsen Hestman
Went to the show

Skeptas store shutdown

Det er nesten vanskelig å skulle dra ut høydepunkter, da Skepta på Rockefeller stadig eskalerte i intensitet og energi. Men man skal ikke kimse av effekten sirenelys har på et publikum, som da «It ain’t safe» kom på.

★ ★ ★ ★ ★ ☆

Det begynner å nærme seg et par år siden Skepta slapp sin seneste fullengder tilbake i 2016. Tidligere det samme året, sto den samme mannen – med god hjelp fra resten av gutta i BBK – for gjennoppstandelsen av grime.

Ikke bare i Sør-Londons gater, hvor det hadde sin glanstid på tidlig 2000-tallet, men på den internasjonale rap-scenen.

(Foto: Ida Madsen Hestman)

Et av de mest slående visuelle showene

Lite materiale har altså blitt sluppet siden sist vi så Skepta opptre på Rockefeller. Heldigvis har 36-åringen en diskografi som strekker seg nesten 20 år tilbake. Det blir dog tydelig at vi kommer til å bli servert hovedsakelig nyere materiale allerede ved første låt, da han løper opp på scenen til A$AP Rocky samarbeidet «Praise The Lord».

Heldigvis tar det ikke lange tiden før han begynner å dra opp bangere fra «Blacklisted». Visuelt sett er showet blant de mer slående jeg har sett på en arena med en kapasitet på litt under 1400 mennesker. Scenen ser nesten ut som et romskip, med lasere, lyskastere og alt som hører med. Skippy har på seg en selvlysende hettegenser og joggebukse som drar det hele sammen tematisk.

(Foto: Ida Madsen Hestman)

Feilfritt og energisk

Det visuelle er selvsagt ikke alt, men man skal jaggu ikke kimse av effekten sirenelys har på et publikum når «it aint safe» kommer på.

Som et av de få gjenværende stedene innenfor hiphop hvor ferdigheter fremdeles settes foran diamanter og designerjeans, forventer man selvsagt at gutta fra London skal levere – noe de til de grader gjør. Skepta, samt hans følge som inkluderer Frisco, Lancey, Fouxx og LD gjør linjene feilfritt og energisk. Playbacken sparer de til noen andre.

Det er nesten vanskelig å skulle dra ut høydepunkter, da konserten stadig eskalerer i intensitet og energi. Fremdeles skal det sies at det var vanskelig å la være å trekke på smilebåndet i det et proppfullt Rockefeller stormer foran scenen sekundet beaten på «Shut Down» starter. Som siste konserten på sin Europa-turné, takker Skepta og følget for kvelden. Dette gjøres selvsagt ved å sprute Imsdal mot publikum.

Mellom denne og konserten med YG for få uker tilbake, er det godt å kunne si at Rockefeller har stått for to knallsterke hiphop-konserter bare denne siste måneden av året. Skepta shutter året ned. Så god jul, a!