Kristin Stubberud
Musikkvideopremiere

Se sann sekstitallsretro fra Samū

Regissør Kristin Stubberud er ute med ny musikkvideo for Samū-singelen «Show Me Love». Se premieren her i Subjekt.

Wes Anderson-zooms. Clockwork Orange-estetikk. Bare at  det er sykt hjemmesnekret, og med håndholdt kamera. Noe mer fargeenkelt, fløyelsmykt og retro. Knæsje farger, men likevel jordnært.

Sånn oppleves den nye Kristin Stubberud-musikkvideoen, som hører hjemme på en evig loop Astrup Fearnley-museet eller noe sånt. Med sine vintage-kvaliteter, grenser videoen til kitsch, men det er vanskelig å slutte å se.

– Jeg digger min kjære Sony Camcorder, sier Kristin Stubberud.

Et enkelt, billig og digitalt håndholdt kamera, altså.

– Det er så sykt gøy å zoome med den, legger hun til.

Etter at Samū ble anbefalt av P3 Urørt, har det gått i ett for Trine Hansen og Sander Eriksen Nordahl, som sammen utgjør bandet med streken over u-en som ingen vet hvordan man skriver på tastatūret. I dag premierer de i Subjekt.

Les også: Norske musikkvideoregissører går lei de trange budsjettene

(Foto: Kristin Stubberud)

Sjarmerende og skranglete

Samū lager sjarmerende og skranglete popmusikk, som til tider høres ut som kjærlighetsbarnet av synthpophelter fra 60-, 70- og 80-tallet. På spørsmål om inspirasjonskilder, nevner de gjerne Kate Bush, melodier fra Simon & Garfunkel og det ubestemmelige, tidløse Fleetwood Mac. De til og med sammenligner seg selv med 70-tallsbandet:

– Fleetwood Mac er helt klart preget av tiden de spilte inn, men samtidig har den en underliggende tidløs kvalitet, sier artisten.

– Store ord!

– Store ord, men det er sant. Platene «Fleetwood Mac», «Rumours» og «Tango in the Night» er alle tidløse. Det er vanskelig å gjenskape, fordi det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva det er.

«Show Me Love» er unektelig litt Fleetwood, litt Kate Bush, men også helt Samū.

– Vi ønsker å gi publikum en god opplevelse, og når man stimulerer flere sanser samtidig, blir opplevelsen sterkere, sier Samū.

Samū og Stubberud mener musikken og det visuelle er uløselig knyttet sammen.

– Det er utrolig mye man kan få til bare ved å samle et par gode mennesker rundt en leken og åpen visjon, sier Stubberud, som også har tatt pressebildene til bandet.

Stubberud forteller videre at låten har gitt stort rom for å leke med det visuelle uttrykket.

– Men jeg synes retroestetikken matcher lydbildet veldig godt.

Slik skal idéen ha kommet til henne.

Se musikkvideopremiere:

Settet består av regissør Kristin Stubberud, vokalist Trine Samuelsen Hansen og stylist Nina Sandbech.