Subjektprisen 2019

Nå kan du nominere til Subjektprisen

Subjektprisen deles ut til de vi mener fortjener heder og ære i kulturåret som har gått.
Subjektprisen deles ut til de vi mener fortjener heder og ære i kulturåret som har gått.
17. desember deles Subjektprisen 2019 ut i ni kategorier på Røverstaden i Oslo. I første runde åpner vi for nominering fra våre lesere: Hvem var aller best i året som har gått?
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Subjektprisen 2019 deles ut på Røverstaden 17. desember.

For andre gang i år, deles Subjektprisen ut til norske kunstnere, utgivelser, utstillinger og mer, som vi mener fortjener heder og ære. Og med Subjekts store tillit til sine egne lesere, åpner vi i første runde opp for en åpen nominasjonsrunde, hvor du kan nominere kandidater innen ni forskjellige kategorier.

Subjekts redaksjonelle jury vil vurdere alle kandidater, før de endelig kvalifiserte – mellom fem og ti per kategori – annonseres på våre nettsider fra og med neste uke. Da kan du være med på å stemme frem vinneren.

Musikkjournalist Audun Vinger delte ut Subjektprisen i kategorien «Årets stemme» på Blå i Oslo, 18. desember 2018. I år deles prisene ut på Røverstaden 17. desember. (Foto: Helge Brekke.)

Hold av datoen

Nomineringsskjemaet under stenger søndag klokken 21.00. Etter en åpen avstemmingsrunde, vil vinnerne av Subjektprisen røpes under prisutdelingsseremoni på Røverstaden 17. desember. Hold av datoen!

Les også: Dette var vinnerne av Subjektprisen 2018

Annonse

 

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar