fbpx
Gruppeutstillingen «Conventus» er finale for Norske grafikers hundreårsjubileum, og består av arbeider av femten samiske kunstnere. (Foto: Norske grafikere.)
Vernissageguiden

Det beste på kunstfronten i Oslo denne uka

En god uke for å handle særegne julegaver og for påfyll av kulturell kapital.
Saken er Subjekts kunstredaksjon gir deg et kvalitativt utvalg av ukas beste utstillingsåpninger.

Jula nærmer seg med stormskritt, men Oslos kunstscene har ikke tatt ferie helt enda. Denne uka anbefaler vi å ta innom fire nye åpninger på henholdsvis Tenthaus Oslo, Oslo kunstforening, Norske grafikere og K4 galleri. I tillegg bør du legge turen innom Grafills julemarked 2019, slik at du får krysset av de siste julegavene på lista.

På torsdag åpner utstillingen «Golden Moments – Best of Sessions» på Tenthaus Oslo. (Foto: Tenthaus Oslo.)

Små og store øyeblikk

«Golden Moments – Best of Sessions» på Tenthaus Oslo åpner torsdag 12. desember klokka 19.00 i Maridalsveien 3.

«Golden Moments – Best of Sessions» er en visuell oppsummering av hvordan kunstnerne engasjerte seg i «Tenthaus Session», et eksperimentelt workshop-program som ble holdt med deltakere på Hersleb videregående skole.

Workshop-programmet dreier seg om undervisnings-/læringsopplevelser i klasserommet hvor elevene griper inn i en leksjon for å skape entusiasme, engasjement og ekte samtaler. I utstillingen på Tenthaus visualiseres erfaringene fra disse opplevelsene av kunstnerne Martinka Bobrikova & Oscar De Carmen, Amelia Hawk, Anne-Liis Kogan, Kirsty Kross og Kunstkantina (Lena Katrine Sokki og Sisse Holmberg).

Les mer her.

Tomas Colbengtson: «Urfolksskuggor», 2019. Silketrykk på bøjglass og aluminium. (Foto: Norske grafikere.)

Finaleutstilling

Gruppeutstilling på Norske grafikere åpner torsdag 12. desember klokka 18.00 i Tollbugata 24.

Gruppeutstillingen «Conventus» er finale for Norske grafikers hundreårsjubileum, og består av arbeider av femten samiske kunstnere. Her får vi et bredt bilde på hvordan sentrale samiske kunstnere jobber med ulike grafiske teknikker, fra tradisjonelle til mer nyskapende formater.

Les mer her.

For tolvte år på rad inviterer Oslo kunstforening og Sparebankstiftelsen DNB til stipendutstilling. Denne gangen er det kunstnerne Wendimagegn Belete, Kamilla Langeland og Germain Ngoma som stiller ut. (Foto: Oslo kunstforening.)

Stipendutstilling

Sparebankstiftelsen DNBs stipendutstilling på Oslo kunstforening åpner torsdag 12. desember klokka 18.00 i Rådhusgaten 19.

For tolvte år på rad inviterer Oslo kunstforening og Sparebankstiftelsen DNB til stipendutstilling. Årets medvirkende kunstnere er Wendimagegn Belete, Kamilla Langeland og Germain Ngoma.

Belete arbeider med en rekke medium, som inkluderer video, maleri, foto, tekst og funnede materialer, og utforsker ofte historie og identitet som baserer seg på hans etiopiske bakgrunn. Langeland arbeider også med en rekke ulike medier, men er kanskje særlig kjent for sitt arbeid med analogt fotografi hvor hun gjør fysiske inngrep i mørkerommet. Ngoma er på sin side faglært støper, og arbeidet lenge som selvlært kunstner før han reiste fra Zambia, hvor han vokste opp, for å studere kunst og håndverk ved Kunsthøgskolen og senere ved Kunstakademiet i Oslo.

Under utstillingsåpningen vil en kunstfaglig jury dele ut et stipend på 200.000 kroner til én av de tre kunstnerne.

Les mer her.

Yin-Ju Chen er klar med utstillingen «Extrastellar Evaluations III: Entropy: 25800» på K4 galleri. (Foto: K4 galleri.)

Kosmologi og sosiale strukturer

Yin-Ju Chen på K4 galleri åpner fredag 13. desember klokka 20.00 i Københavngata 4.

På fredag inviterer K4 galleri til utstillingen «Extrastellar Evaluations III: Entropy: 25800» av Yin-Ju Chen. Kunstneren utforsker sosial makt og historie gjennom kosmologiske systemer, hvor hun gjennom blant annet astrologi vurderer menneskelig atferd, nasjonalisme, imperialisme, totalitarisme og kollektiv tenkning.

Les mer her.

Grafills julemarked 2019 åpner denne helgen. (Foto: Grafill.)

Alternativt julemarked

Grafills julemarked 2019 åpner lørdag 14. desember klokka 12.00 i Rosenkrantz gate 21.

Fortsatt ikke helt kontroll på julegavene? Da anbefaler vi å ta turen innom Grafill i R21 i helga. Lørdag klokka 12.00 åpner julemarkedet som ble en stor suksess i fjor. Her kan man kjøpe unike produkter og originaler av illustratører og designere.

Les mer her.