Intertwine består av Tarjei Ekelund, Alexander Berg og Ruben Nesse. I helgen slapp de singelen «I'm a Nobody Too», en sommerlåt i desember.
Ny singel fra Intertwine

Slipper sommerlig chillwave i desember

Gutteband fra Bergen er bedre på indie enn på timing.
Saken er Intertwine er singelaktuell.

– «Intertwine» var et midlertidig navn jeg ga prosjektet, fordi det var så mange rare lyder som ble flettet sammen til et underlig lydbilde, sier frontmann i Intertwine, Tarjei Ekelund til Subjekt.

– Jeg fant det på da jeg var 17 år og eksperimenterte med ambient, kornett og klang. De siste årene har vi blitt et mer popt band, men det er fortsatt en del underlige lyder og sjangre her og der. De siste årene har vi blitt en mer «rett på sak» indiepop-gruppe, sier han og legger til at det er svenske The Radio Dept. og jazz-trompetisten Nils Petter Molvær som er hans musikalske inspirasjonskilder.

Intertwine består av Oslobaserte Tarjei Ekelund og Alexander Berg, som er bassist i bandet, samy Ruben Nesse, som er manager for plateselskapet Brilliance Records. De holder til i Bergen.

– Vi er såpass voksne og etablerte at musikken er en slags velutviklet hobby. Det er ikke musikken vi tjener pengene våre på, forteller frontmann Tarjei Ekelund til Subjekt. (Foto: Ruben Nesse)

Sommerlig lydbilde året rundt

I 2014 spilte de for første gang sammen som en gruppe i Urørt-finalen. Tidligere i år spilte de på festivalen South by Southwest, som er en slags Bylarm for verdensscenen og den største musikkfestivalen for musikk under ung og lovende-paraplyen. I februar er de konsertaktuelle i London, og 6. desember slipper de ny musikk i form av en sommerlig chillwave-singel.

– Er det ikke en veldig sommerlig låt å slippe i desember?

– Jo, det er kanskje det. Jeg klarer ikke å time når jeg blir ferdig med låtene, men jeg vil egentlig bare vise dem til folk. Og så er ikke vinteren bare trist heller, så litt sommerlige lydbilder på vinteren må være greit, ler Ekelund.

Av bandets tre medlemmer er det han som skriver og produserer mesteparten av musikken, men alle er med på å bestemme retningen de ønsker å gå i. Til vanlig jobber Ekelund som arkitekt, noe som gjør at musikken blir et slags overskuddsprosjekt.

– Vi er såpass voksne og etablerte at musikken er en slags velutviklet hobby. Det er ikke musikken vi tjener pengene våre på, forteller 30-åringen.

– Men det er jo et pluss, fordi det gjør at vi får utløp for kreativitet når vi vil, uten at det handler om kampen om å slå igjennom. Dermed har vi muligheten til å fokusere på musikk som noe gøy og slipper å prøve å vær noe annet enn det vi er.

Intertwines nye låt er en oppfordring til alle om å være sammen om å være ingen. (Foto: Ruben Nesse)

En omfavnelse av ubetydeligheten

Singelen «I am nobody to you» er et indiepop-spor med innslag av skranglete lofi, med inspirasjon fra ambient og klang, noe som gjennomsyrer musikken deres, i følge Ekelund. Han forteller at låten handler om å ha et avslappet forhold til de store tingene i livet.

– Det er jo et litt selvforklarende budskap, men det handler om å innse at man egentlig  ikke er så veldig viktig, noe de fleste innser på et punkt i livet. De fleste er nobodys men det viktige er å erkjenne det. Låten er en oppfordring til alle om å være sammen om å være ingen. For meg er det ikke trist, men handler om å innse ens egen ubetydelighet og omfavne den.

– Det er ikke så viktig å bli superstjerne, men å være sammen om overskuddsprosjekter som Intertwine på mange måter er.

– Hva skal dere fremover?

– Det går alltid litt tregt med oss men vi skal spille i London i 5. februar sammen med Tuva band og så prøver vi å pakke sammen en EP, men det er usikkert når den slippes. Mest sannsynlig også på et odd tidspunkt, midt i eksamensperioden til våren eller noe. Den får komme når den kommer.