fbpx
Nicolai Tangen skapte store debatter da han skulle donere bort sin kunst anslått til en verdi av 200 millioner kroner til Kunstsiloen ved Sørlandets kunstmuseum. Nå vil han donere penger til Nasjonalmuseet. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix.)
Nasjonalmuseet åpen for initiativet:

Hedgefondmilliardær Nicolai Tangen vil sponse Nasjonalmuseet

Den påtroppende oljefondssjefen er en kjent kunstsamler. Nå vil han sponse Nasjonalmuseet og opprette et samarbeid med kunstsiloen i Kristiansand.
Saken er Nicolai Tangen vil inngå årlig sponsoravtale med Nasjonalmuseet.

Tangen selv vil ikke kommentere opplysningene om avtalen at han vil gi en årlig pengesum til Nasjonalmuseet. Styreleder Arvid Grundekjøn i Ako Foundation, opplyser til Aftenposten at stiftelsen er i dialog med museet om en sponsoravtale, i første gang over en kortere periode, anslagsvis tre år.

– Vi har diskutert hvilket omfang dette vil ha, men jeg kan ikke si noe konkret før vi har behandlet saken i styret den 18. juni og Nasjonalmuseet har vurdert saken nærmere, sier Grundekjøn til avisen.

Tangen er kjent for å være svært opptatt av kunst og har vært en pådriver for den omstridte Kunstsiloen i Kristiansand som skal huse hans egen private samling med verdifull kunst. Tanken bak avtalen med Nasjonalmuseet er at det også kan lånes kunst fram og tilbake mellom museene.

Direktør for Nasjonalmuseet, Karin Hindsbo, var tidligere sjef for Sørlandets kunstmuseum og satt i kunststiftelsens styre. Hun sier til Aftenposten at det kom et tilbud fra Tangen etter at det var Nasjonalmuseet som hadde tatt kontakt om mulig samarbeid.

– Det er et veldig velkomment initiativ. Vi har krav og forventninger om å øke museets egeninntjening. Da er det viktig å utvikle denne typen samarbeid, sier Hindsbo.