Michelin-guidens gjeve stjerner for de Nordiske landene deles ut i Olavshallen i Trondheim mandag ettermiddag. (Foto: Ole Martin Wold/NTB scanpix.)
– Ikke bærekraftig

Norske kulturhus vil ha omkamp om avstandsrestriksjoner

Organisasjonen Norske kulturhus mener restriksjonene fra Folkehelseinstituttet (FHI) om avstand i sal vil få store konsekvenser for konsert- og kulturhus om de blir stående.
Saken er Kulturinstitusjoner ber om mindre avstandsrestriksjoner.

FHI kom torsdag 18. juni med nye nasjonale bestemmelser for avstandsrestriksjon for arrangement. Der står det presisert at det må være én meters avstand fra skulder til skulder på steder der man sitter ved siden av hverandre.

Fredag 19. juni sendte Norske kulturhus, Arbeidsgiverforeningen Spekter, Virke, CREO – forbundet for kunst og kultur, Norsk teater- og orkesterforening, Film & Kino og Norske konsertarrangører et felles brev til Kulturdepartementet med forslag til tiltak som kan bidra til å lette situasjonen for kulturinstitusjonene.

Anbefalingene går blant annet ut på at annethvert sete kan benyttes ved arrangement der publikum sitter i fastmonterte seter, med ansiktet i samme retning.

– Hadde vår anbefaling til Kulturdepartementet blitt godkjent kunne kulturhusene hatt drift med en publikumskapasitet på om lag 50 prosent. Nå må de redusere driften tilpasset en publikumskapasitet på gjennomsnittlig 20 prosent. Dette en begrensning som på ingen måte er bæredyktig for kulturhusene i Norge, sier daglig leder i Norske kulturhus Nina Hodneland.