Får støtte av Elon Musk

Kanye West kunngjør sitt kandidatur foran høstens presidentvalg

Kanye West er anerkjent som en av verdens største rappere. Den 43 år gamle artisten er dessuten kjent for å komme med underlige utsagn. Nå er det presidentkandidaturet som vekker oppmerksomhet. Igjen. (Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB scanpix.)
Kanye West er anerkjent som en av verdens største rappere. Den 43 år gamle artisten er dessuten kjent for å komme med underlige utsagn. Nå er det presidentkandidaturet som vekker oppmerksomhet. Igjen. (Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB scanpix.)
Rapperen Kanye West skriver i en melding på Twitter at han stiller som kandidat til presidentvalget i USA i år. Elon Musk backer.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Kanye West stiller som presidentkandidat, ifølge rapperen selv.

– Vi må komme sammen og bygge vår framtid, skriver artisten i meldingen der han kunngjør at han stiller som presidentkandidat.

Meldingen kom samme dag som amerikanerne feirer uavhengighetsdagen og var merket med emneknaggen #2020VISION.

Tesla-sjef Elon Musk, som tidligere denne uken la ut et bilde sammen med rapperen, har besvart kunngjøringen med fullt medhold.

– Du har min fulle støtte, skriver han i en Twitter-melding.

Annonse
Elon Musk og Kanye West tidligere denne uken. I natt, norsk tid, kunngjorde Kanye West (t.h.) sitt kandidatur til den amerikanske valgkampen. Han får full støtte fra Tesla-sjefen. (Foto: Privat.)

Kan være trolling

I 2018 sa West, som tidligere har støttet president Donald Trump, at han trakk seg tilbake fra politikken. Det skjedde bare uker etter at artisten gjestet Trump i Det hvite hus og ikledde seg en «Make America Great Again»-caps.

West sa også i 2015 at han ville stille som presidentkandidat i 2020, men sa senere at de planene var utsatt til 2024.

Den 43 år gamle artisten er kjent for å komme med underlige utsagn, og det er umiddelbart ikke klart om han kommer til å gjennomføre planene.

Det britiske kringkastingsselskapet BBC skriver at Kanye West tilsynelatende ikke har registrert sitt kandidatur hos den nasjonale valgkommisjonen. Det nærmeste navnet BBC finner i den offisielle FEC-databasen (Federal Election Commission) er kandidaten «Kanye Deez Nutz West», som skal ha registrert seg med The Green Party i 2015 under bostedsadressen «1977 Golddigger Avenue, Suite Yeezus».

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar