fbpx
Dalai lama under en pressekonferanse i Malmø. (Foto: Johan Nilsson/TT/NTB scanpix.)
85 år og albumaktuell

Den buddhistiske influenseren Dalai Lama fyller 85 år og albumdebuterer

Den åndelige lederen til tibetanske buddhister, Dalai Lama, fyller 85 år mandag. Samtidig albumdebuterer han med «Inner World».
Saken er Buddhistisk influenser slipper album.

I en videobeskjed fra hjemmet hans i landsbyen Dharamsala nordvest i India sier han at det ikke er nødvendig med feiringer på grunn av koronapandemien.

Men troende kan gjenta et buddhistisk mantra minst 1.000 ganger hvis de vil i stedet. Dalai Lama håper det kan hjelpe ham til å bli opp til 110 år.

Samtidig albumdebuterer 85-åringen med meditasjonssamlingen «Inner World». Der leser han opp mantraer, meditasjoner og læresetninger med tilhørende musikk.

Den åndelige lederen for tibetanske buddhister, Dalai Lama, albumdebuterer på sin 85-årsdag mandag. (Foto: Hitco Entertainment og Khandro Music via AP/NTB scanpix.)

Den fjortende Dalai Lama anses av troende for å ha blitt reinkarnert i flere generasjoner og for å være legemliggjøringen av den buddhistiske guddommen Avalokiteshvara.

Han mottok Nobels fredspris i 1989 for sin ikkevoldelige kamp for demokrati og frihet i Tibet, som er under kinesisk styre.