fbpx
Kanye West kunngjorde forrige uke at han vil stille som kandidat til årets presidentvalg i USA. Nå sier han at han ikke lenger støtter USAs president Donald Trump. Her på besøk i Det hvite hus 11. oktober 2018 i «Make America Great Again»-caps. (Foto: Evan Vucci/AP/NTB scanpix.)
Tar av seg den røde capsen

Kanye West sier han ikke lenger støtter Donald Trumps prosjekt

En av USAs største rappere sier i et intervju med Forbes at han ikke lenger støtter USAs president Donald Trump. Samtidig retter han skarp kritikk mot Demokratenes kandidat, Joe Biden.
Saken er Kanye West har mistet troen på Donald Trump.

Kanye West kunngjorde forrige uke at han selv vil stille som presidentkandidat i årets valg.

Nå sier den amerikanske rapperen at han har mistet troen på Trumps prosjekt, og at det ser kaotisk ut.

– Jeg tar med dette intervjuet av meg den røde capsen, sier han med henvisning til de røde «Make America Great Again»-capsene brukt av Trump og hans støttespillere.

I intervjuet retter han videre skarp kritikk mot Demokratenes kandidat, Joe Biden, og avslører også at han selv hadde Covid-19 i februar. Det har imidlertid ingenting å gjøre med hans kandidatur, framholder han.

Fikk medhold av Elon Musk

Meldingen om at Kanye West ville innstille sitt presidentkandidatur kom samme dag som amerikanerne feirer uavhengighetsdagen. 4. juli, og var merket med emneknaggen #2020VISION.

– Vi må komme sammen og bygge vår framtid, skrev artisten på Twitter.

Tesla-sjef Elon Musk, som tidligere denne uken la ut et bilde sammen med rapperen, har besvart kunngjøringen med fullt medhold.

– Du har min fulle støtte, skriver Musk i en Twitter-melding.

Kan være trolling

I 2018 sa West, som tidligere har støttet president Donald Trump, at han trakk seg tilbake fra politikken. Det skjedde bare uker etter at artisten gjestet Trump i Det hvite hus og ikledde seg en «Make America Great Again»-caps.

West sa også i 2015 at han ville stille som presidentkandidat i 2020, men sa senere at de planene var utsatt til 2024.

Den 43 år gamle artisten er kjent for å komme med underlige utsagn, og det er umiddelbart ikke klart om han kommer til å gjennomføre planene.

Det britiske kringkastingsselskapet BBC skriver at Kanye West tilsynelatende ikke har registrert sitt kandidatur hos den nasjonale valgkommisjonen. Det nærmeste navnet BBC finner i den offisielle FEC-databasen (Federal Election Commission) er kandidaten «Kanye Deez Nutz West», som skal ha registrert seg med The Green Party i 2015 under bostedsadressen «1977 Golddigger Avenue, Suite Yeezus».