fbpx
Grethe Ryen avbildet sammen med Morten Espeland (til venstre) og Bernhard Ramstad i forbindelse med et teaterprogram, der «Måken» av Anton Tsjekhov var trekkplasteret. (Foto: Thomas Bjørnflaten/NTB scanpix.)
Ble 70 år gammel

Skuespiller Grethe Ryen er død

Hun slet de siste årene med alvorlig sykdom, men arbeidet helt til det siste, skriver Det norske teatret på sine Facebook-sider.
Saken er Grethe Ryen er død etter en lengre sykdomsperiode.

«Vår kjære kollega gjennom mer enn 40 år, Grethe Ryen, er død», skriver Det norske teatret på sin Facebook-side.

De fortsetter:

«Hun var den siste tiden alvorlig syk og sterkt preget av ALS, men hun arbeidet like fullt helt til det siste. Senest for et par uker siden hadde hun regi på en framvisning på Lilleborg teater sammen med sønnen sin, Tov. Det er imponerende».

Grethe Ryen hadde vært fast ansatt skuespiller ved Det norske teatret siden 1977. Blant hennes største prestasjoner er tittelrollene i «Heilage Johanna fra slaktehusene» og «Anne Pedersdotter», Milja i «Ungen» og Lovis i «Ronja Røvardotter».

Ryen var samboer med skuespilleren Nils Sletta og fikk to barn.