Flere av bandmedlemmene i Joy Division har i senere tid snakket ut om hvordan gruppen sjeldent snakket noe særlig om musikken de spilte. Som om det å diskutere ville ødelegge magien, og som om musikken ikke trengte forklaring. I ettertid har de sikkert tenkt at noe av det mørke som skinner gjennom i musikken burde vært snakket mer om. Igjen gjenstod de rene kunstuttrykkene, blottet for bruksanvisninger. Samtidig, så er det jo dette som gjør musikken som fenomenal, skriver Subjekts musikkjournalist.
40 år etter Joy Division

Joy Division eksisterte i knapt fire år, og ble aldri ordentlig anerkjent i sin tid. Det de drev med var en stille revolusjon

I år er det 40 år siden Joy Division brått sluttet å være band, etter at Ian Curtis begikk selvmord og «Closer» (1980) ble bandets utilsiktede nekrolog. Men det er ikke bare det de bør huskes for.
Bli Subjekt Pluss-medlem for å lese artikkelen og få mange andre fordeler!
Månedlig
125,-
Årlig
1.250,-