Arkitektur og byutvikling utgjør offentlige investeringer på utallige milliarder, og prosjektene er av høy allmenn interesse. Desto viktigere er den profesjonelle kritikken i offentlige, redigerte medier. Denne kritikken bør gi et grunnlag for refleksjon, etterprøvbarhet og forbedring. Den bør gi allmennheten anledning til å forstå mer om investeringen man har vært med på å betale som skattebetaler. Men når det kommer til det profesjonelle anmelderiet rundt det nye Deichman Bjørvika, har kritikken feilet. Den er blendet av fascinasjon, og blitt ren tekstreklame for bygget. Og dét på ikke-faglig grunnlag, skriver Subjekts arkitekturkritiker. (Foto: Håkon Mosvold/NTB scanpix.)
Amatørmessig arkitekturkritikk

Forherligelsen av Deichman Bjørvika sier først og fremst noe om det lave nivået på norsk arkitekturkritikk

Stilige dronebilder, men hva skal vi med vinklene mennesker aldri kommer til å oppleve? Hva skal vi med arkitekturkritikk skrevet av kunstkritikere som ikke ser verdien i funksjonalitet? Og hvor blir det av de arkitektfaglige referansene, spør Kai Reaver.
Bli Subjekt Pluss-medlem for å lese artikkelen og få mange andre fordeler!
Månedlig
30,– første mnd.
Årlig
30,– første mnd.