Kongle Trio stod på scenen for nykommere i fjor. Nå er de løftet opp til hovedprogrammet, klare for et noe nedskalert Oslo jazzfestival søndag. (Foto: Agnes Born/handout.)
Klart for Oslo jazzfestival

Denne uken braker det løs for Oslo jazzfestival i koronatidsversjon

Flere konserter er utsolgt for årets koronanedskalerte utgave av Oslo Jazzfestival, som også omfatter egen festivallyriker og jazzbyvandring. For å nevne noe.
Saken er Oslo jazzfestival arrangeres koronanedskalert.

I tillegg til konserter på scener som Sentralen og Victoria nasjonal jazzscene blir det også friluftskonsert i marka – og gratis sideprogram på Salt med nordiske showcasekonserter med unge talenter.

– I år skal vi feire jazzhovedstaden ved å presentere et utvalg av de mange fantastiske musikerne som er bosatt i Oslo og omegn, sa festivalsjef Øyvind S. Larsen da «koronaprogrammet» ble meldt i juni, om jazzmusikerne med røtter mange steder fra i landet som samler seg i hovedstaden.

Flere utsolgte

Onsdag er det åpningskonsert med Oslo Jazzensemble med Arild Andersen, Torun Eriksen, Ellen Andrea Wang og Kalle Moberg, der det også blir ekstrakonsert – siden den første er utsolgt.

Torsdag byr festivalen på Daniela Reyes, Magnolia Jazzband med Beate Lech, og konsert med Ellen Andrea Wang og Jon Balke. Fredag er det duket for Knut Riisnæs Kvartett med Siril Malmedal Hauge, fulgt av Espen Eriksen Trio samt Finity.

Lørdag trår Siril Malmedal Hauge til på ny, denne gang i selskap med Jacob Young. Samme dag blir det også konserter med Wako, The Source og Fieh, mens Arild Andersen skal fremføre albumet «Sagn» – 30 år etter at det utkom.

Søndag er det tid for Kongle Trio, Emmeluth’s Amoeba og Erlend Apneseths fragmentarium.

Også strømming

Åpningskonserten vil sendes direkte på NRK jazz, i tillegg til at den og resten av hovedprogrammet vil strømmes som et tilbud til publikummere som ikke har anledning til å dra på festival i år.

Festivalen opplyser at det blir gratis sideprogram på salt med Nordisk showcase-konserter (Oslo jazzfestivals talentutviklingsprogram), Jazzintro, Jazzpurk og Serendip, elevkonsert på Edvard Munch VGS med Improved, New Orleans workshop og «Now’s the Time»-samtaler på Stortorvets gjæstgiveri og Jazzbyvandring med Bjørn Stendahl.

Årets festivallyriker er Morten Langeland, som vil produsere et nytt dikt inspirert av hver festivaldag.