Klart for Oslo jazzfestival

Denne uken braker det løs for Oslo jazzfestival i koronatidsversjon

Kongle Trio stod på scenen for nykommere i fjor. Nå er de løftet opp til hovedprogrammet, klare for et noe nedskalert Oslo jazzfestival søndag. (Foto: Agnes Born/handout.)
Kongle Trio stod på scenen for nykommere i fjor. Nå er de løftet opp til hovedprogrammet, klare for et noe nedskalert Oslo jazzfestival søndag. (Foto: Agnes Born/handout.)
Flere konserter er utsolgt for årets koronanedskalerte utgave av Oslo Jazzfestival, som også omfatter egen festivallyriker og jazzbyvandring. For å nevne noe.
Sjanger Dette er en nyhet. Artikkelen skal fortelle om noe som har hendt, og på en tilstrebet saklig og nøytral måte.
Saken er Oslo jazzfestival arrangeres koronanedskalert.

I tillegg til konserter på scener som Sentralen og Victoria nasjonal jazzscene blir det også friluftskonsert i marka – og gratis sideprogram på Salt med nordiske showcasekonserter med unge talenter.

– I år skal vi feire jazzhovedstaden ved å presentere et utvalg av de mange fantastiske musikerne som er bosatt i Oslo og omegn, sa festivalsjef Øyvind S. Larsen da «koronaprogrammet» ble meldt i juni, om jazzmusikerne med røtter mange steder fra i landet som samler seg i hovedstaden.

Flere utsolgte

Onsdag er det åpningskonsert med Oslo Jazzensemble med Arild Andersen, Torun Eriksen, Ellen Andrea Wang og Kalle Moberg, der det også blir ekstrakonsert – siden den første er utsolgt.

Torsdag byr festivalen på Daniela Reyes, Magnolia Jazzband med Beate Lech, og konsert med Ellen Andrea Wang og Jon Balke. Fredag er det duket for Knut Riisnæs Kvartett med Siril Malmedal Hauge, fulgt av Espen Eriksen Trio samt Finity.

Annonse

Lørdag trår Siril Malmedal Hauge til på ny, denne gang i selskap med Jacob Young. Samme dag blir det også konserter med Wako, The Source og Fieh, mens Arild Andersen skal fremføre albumet «Sagn» – 30 år etter at det utkom.

Søndag er det tid for Kongle Trio, Emmeluth’s Amoeba og Erlend Apneseths fragmentarium.

Også strømming

Åpningskonserten vil sendes direkte på NRK jazz, i tillegg til at den og resten av hovedprogrammet vil strømmes som et tilbud til publikummere som ikke har anledning til å dra på festival i år.

Festivalen opplyser at det blir gratis sideprogram på salt med Nordisk showcase-konserter (Oslo jazzfestivals talentutviklingsprogram), Jazzintro, Jazzpurk og Serendip, elevkonsert på Edvard Munch VGS med Improved, New Orleans workshop og «Now’s the Time»-samtaler på Stortorvets gjæstgiveri og Jazzbyvandring med Bjørn Stendahl.

Årets festivallyriker er Morten Langeland, som vil produsere et nytt dikt inspirert av hver festivaldag.

Liker du det du leser?

Da kommer du til å elske Subjekt Pluss!
Det er ingen bindingstid.

Bli abonnent!
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de er uredde og dedikerte i dekningen av kunst og kultur. Leser jeg Subjekt, vet jeg hva som skjer.


Trine Skei Grande
Tidl. kulturminister (V)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de problematiserer det som andre ikke har tenkt på. I tillegg har de grundige anmeldelser og gode anmeldere, og det mener jeg uavhengig av at de likte min serie, altså!


Henriette Steenstrup
Regissør
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar opp ting jeg ikke visste at jeg var interessert i. Dessuten er det et nydelig sted å holde seg oppdatert på hva som foregår i kulturnorge.


Jonis Josef
Komiker
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de tar samtiden på pulsen, våger å utfordre kulturlivets indre maktkonstellasjoner og dermed til gagns viser at heller ikke kultur er noen søndagsskole.


Agnes Moxnes
Presseveteran
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi jeg ble rasende hver gang de sakene jeg ville lese var bak betalingsmur. Som abonnent ble jeg kvitt det raseriet, men ble til gjengjeld rammet av et nytt raseri. Over norsk kulturliv.


Harald Eia
Sosiolog
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har vist en sjokkerende evne til å være først på ballen med nyheter i mange av de viktigste og mest brennbare kulturpolitiske debattene i vår tid.


Mímir Kristjánsson
Stortingsrepresentant (R)
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi avisen tar opp mange interessante temaer, og som leser får jeg bedre innblikk i hva som skjer på kunst- og kulturfeltet.


Sarah Gaulin
Generalsekretær i LIM
– Jeg abonnerer på Subjekt fordi de har utviklet seg til å bli en kulturaktør å regne med. Avisen holder deg oppdatert på kulturfeltet, og er en verdifull kanal for publisering.


Janne Wilberg
Oslos byantikvar